Bučkini polpeti s parmezanom

Bučkini polpeti s parmezanom

Receptov z bučkami nikoli ni preveč. Preprosti bučkini polpeti s parmezanom so pripravljeni en, dva, tri. Predvsem pa gre za lahkotno jed, ki jo lahko združiš s solatami, prilogami, ali si jo privoščiš kot prigrizek.

Bučkini polpeti s parmezanom

Sestavine:

  • 500 g bučk
  • 50 g moke
  • 50 g parmezana
  • Eno jajce
  • Strok česna
  • Sol in poper

Priprava:

  1. Bučke naribaj in dobro odcedi
  2. Dodaj jajce, moko, parmezan, česen, sol in poper
  3. Dobro premešaj
  4. Segrej ponev in dodaj malo olivnega olja
  5. Mešanico bučk dodaj v ponev, s spatulo oblikuj polpet
  6. Peci eno minuto na vsaki strani, ali dokler ni skorja zlato rjava

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi