Najboljše stvari so enostavne. Tako, kot ta kolač, ki je neverjetno preprost za pripravo. Med peko se plasti samodejno ločijo in na koncu dobiš puhast kolač v treh plasteh. Njam.

Sestavine:

  • 150 g sladkorja
  • 115 g moke
  • 500 ml mleka
  • 4 jajca
  • 125 g masla
  • vanilijev ekstrakt

Priprava:

  1. loči beljake in rumenjake
  2. stepaj beljake toliko časa, da nastanejo trdi vrhovi
  3. v skledi penasto vmešaj rumenjake in sladkor
  4. dodaj moko, stopljeno maslo in vanilijev ekstrakt in premešaj
  5. postopoma dodajaj še mleko in vmes mešaj
  6. s spatulo rahlo vmešaj stepene beljake
  7. uporabi pekač premera 20 x 20 cm
  8. premaži ga z maslom in vlij maso
  9. peci 45-50 minut pri 160 °C
  10. Počakaj, da se kolač popolnoma ohladi

Masa za kolač pred peko ima podobno gostoto, kot masa za palačinke.

Dober tek!