Puhast kolač v treh plasteh
Najboljše stvari so enostavne. Tako, kot ta kolač, ki je neverjetno preprost za pripravo. Med peko se plasti samodejno ločijo in na koncu dobiš puhast kolač v treh plasteh. Njam.

Sestavine:
- 150 g sladkorja
- 115 g moke
- 500 ml mleka
- 4 jajca
- 125 g masla
- vanilijev ekstrakt
Priprava:
- loči beljake in rumenjake
- stepaj beljake toliko časa, da nastanejo trdi vrhovi
- v skledi penasto vmešaj rumenjake in sladkor
- dodaj moko, stopljeno maslo in vanilijev ekstrakt in premešaj
- postopoma dodajaj še mleko in vmes mešaj
- s spatulo rahlo vmešaj stepene beljake
- uporabi pekač premera 20 x 20 cm
- premaži ga z maslom in vlij maso
- peci 45-50 minut pri 160 °C
- Počakaj, da se kolač popolnoma ohladi
Masa za kolač pred peko ima podobno gostoto, kot masa za palačinke.
Dober tek!