Špinačni valjani rezanci s tartufi

Špinačni valjani rezanci s tartufi

Špinačni valjani rezanci s tartufi so odlična izbira za predleg, ali če želimo, tudi glavno jed. Tartufova omaka v tem receptu je moja najljubša. Zanjo ne potrebujemo nobene smetane, le jušno osnovo, maslo, parmezan in tartufe. Njami.

Špinačni valjani rezanci s tartufi

Špinačni valjani rezanci so idealna izbira za tovrstno jed. Omaka se nanje lepo razporedi in ta jed je resnično preprosta za pripravo. Pri pripravi omake je pomembno, da uporabimo parmezan, saj se nekateri siri ne stopijo dobro in se ne povežejo v omako.

Pri tem receptu sem uporabil valjane rezance Zlato polje. Zelo okusni so in jih toplo priporočam.

Čas priprave: 40 minut / Količina: 4 osebe / Zahtevnost: 2 od 5 

Sestavine:

 • 300 g špinačnih valjanih rezancev Zlato polje
 • 100 ml zelenjavne jušne osnove
 • 100 g masla
 • 50 g parmezana
 • 15 ml tartufovega olja
 • 10 g črnega tartufa

Postopek:

 1. Rezance skuhamo po navodilih proizvajalca in odstavimo. Valjani špinačni rezanci od Zlatega polja potrebujejo 5 minut v vreli vodi.
 2. Ohlajeno maslo narežemo na manjše kocke.
 3. Zavremo jušno osnovo, zmanjšamo ogenj in postopoma dodajamo maslo. Ves čas stepamo z metlico. Ko se košček masla popolnoma stopi dodamo novega in ponavljamo, dokler ne porabimo vsega.
 4. Ko se vso maslo stopi odstavimo iz ognja in močno stepamo, da ustvarimo emulzijo. Lahko si pomagamo tudi z električnim mešalnikom.
 5. Nato vlijemo tartufovo olje, dodamo parmezan in premešamo.
 6. K omaki dodamo še nariban svež tartuf in nasekljan drobnjak.
 7. Rezance premešamo z omako, okrasimo z naribanim svežim tartufom in  postrežemo.

Nasveti:

Prezentacija je za praznično večerjo še bolj pomembna. Da pričaramo čimbolj prijetno vzdušje se potrudimo s prezentacijo naših rezancev. Rezance ali špagete premešamo z omako, nato pa jih oblikujemo s pomočjo vilic za meso. Te so ravno prav visoke, da bomo na krožnik lahko postavili gnezdo prekrasnih testenin, ki jih nato samo še malce dodatno okrasimo in ta jed ne bo samo neverjetno okusna, temveč tudi čudovitega izgleda.

Poskusite tudi pljučno pečenko s polentinimi žličniki z baziliko in presni ferrero rocher.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi