Domači piščančji kebab
Kebab je v vesolju hitre prehrane tam visoko med picami in burgerji. Priljubljeni so in zakaj si jih ne bi pripravili tudi doma. Ni tako težko, tudi sestavine so enostavno dostopne. Sledi recept za preprost piščančji kebab. Na podoben način lahko pripraviš tudi kebab z govedino.

Sestavine
- 500 g piščančjega mesa (brez kosti in kože – priporočam kombinacijo prsi in krač)
- 3 lepinje ali večje tortilje
- rezine paradižnika
- očiščeni listi zelene solate
- nasekljana čebula
- navadni jogurt ali majoneza po želji
Marinada
- 1 navadni jogurt
- 2 stroka nasekljanega česna
- 1 čž mlete kumine
- 1 čž rdeča sladka paprika v prahu
- ½ čž kajenskega popra ali tabasca
- ½ čž mletega črnega popra
- 0,5 dl paradižnikove mezge
- 2 čž soli
- 1 čž soka limone
- 2 čž oljčnega olja

Postopek
- najprej pripravi marinado – zmešaj vse sestavine
- piščančje meso nareži na kose, primerne za ražnjiče
- meso mariniraj vsaj 3 ure v pokriti posodi, shranjeno v hladilniku
- meso nato nabodi na palčke za ražnjiče, priporočam, da uporabiš po dve palčki za vsak ražnjič
- peci v pečici ali ponvi, dokler ne karamelizirajo – običajno zadošča 45 minut pri 200 °C
- postavi ražnjiče tako, da lahko z nožem previdno narežeš tanjše koščke/rezine pečenega mesa
- med tem segrej tortiljo, v odprte tortilje nato dodaj pečeno meso in ostale sestavine (solato, paradižnik itd)
- zavij tortiljo in finiširaj z alu folijo, ne pozabi zapreti spodnjega dela, da ne bo kapljalo iz kebaba
- alternativa: tortiljo razgrni na večji krožnik, razporedi vse sestavine in gostom pusti, da si kebab zvijejo sami