Pečene testenine z bučo in špinačo
Pečene testenine z bučo in špinačo. Hitre testenine, ki zadovoljijo vse čute. Buča, špinača, brie, parmezan, kurkuma in timijan so preprosto popolna kombinacija okusov. Prava jesenska, testeninska pojedina.
Pečene testenine z bučo in špinačo sem pripravil, ker obožujem jedi iz pekača. Buče so v takšni ali drugačni obliki na meniju tedensko in tole je nekaj, kar preprosto morate poskusiti. Hokkaido buče ni potrebno lupiti, v pečico jo dodamo kar z olupkom skupaj.
Količina: 4 porcije / Čas priprave: 40 min / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine za pečene testenine z bučo in špinačo:
- 150 g testenin (fuži ali makaroni)
- ena čebula
- dva stroka česna
- pol hokkaido buče
- 200 g mlade špinače
- 50 g brie sira
- 50 g parmezana
- 400 ml paradižnikove mezge
- žlica timijana
- žlička kurkume
- sol in poper
Priprava:
- Bučo očistimo, narežemo na kocke, zmešamo z žlico olja in jo pečemo 20 minut pri 180 °C. Pečeno bučo pretlačimo v pire, ki mu primešmo kurkumo in ga po okusu začinimo s soljo in poprom.
- V ponvi s segretim oljem popražimo sesekljano čebulo, ko dobi zlat odtenek dodamo timijan in mlado špinačo. Premešamo in pražimo le toliko, da špinača oveni. Začinimo s soljo in poprom, prestavimo v skledo in pustimo ob strani.
- V isti ponvi segrejemo olje in na njem popražimo sesekljan česen. Prilijemo paradižnikovo mezgo, na zmernem ognju zavremo in kuhamo toliko časa, da se malo zreducira in zgosti. Solimo in popramo po okusu.
- Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
- V pekač (12 x24 cm) zložimo najprej polovico paradižnikove mezge, polovico testenin, polovico bučnega pireja, polovico špinače in povrh še polovico brie sira. Vse plasti ponovimo še enkrat in zaključimo z ribanim parmezanom.
- Pečemo še 20 minut pri 180 °C in postrežemo.
Nasveti:
Hokkaido bučo pečemo skupaj z olupki, saj imajo ti ogromno okusa. Lupljenje ni potrebno.
Poskusite tudi umešan tofu z gobami in papriko in presni zelenjavni taco.
Dober tek!