Pečene testenine z bučo in špinačo
Pečene testenine z bučo in špinačo. Hitre testenine, ki zadovoljijo vse čute. Buča, špinača, brie, parmezan, kurkuma in timijan so preprosto popolna kombinacija okusov. Prava jesenska, testeninska pojedina.
Pečene testenine z bučo in špinačo sem pripravil, ker obožujem jedi iz pekača. Buče so v takšni ali drugačni obliki na meniju tedensko in tole je nekaj, kar preprosto morate poskusiti. Hokkaido buče ni potrebno lupiti, v pečico jo dodamo kar z olupkom skupaj.
Količina: 4 porcije / Čas priprave: 40 min / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine za pečene testenine z bučo in špinačo:
- 150 g testenin (fuži ali makaroni)
- ena čebula
- dva stroka česna
- pol hokkaido buče
- 200 g mlade špinače
- 50 g brie sira
- 50 g parmezana
- 400 ml paradižnikove mezge
- žlica timijana
- žlička kurkume
- sol in poper
Priprava:
- Bučo očistimo, narežemo na kocke in jo pečemo v pečici pri 180 °C 20 minut.
- Prepražimo čebulo in timijan, dodamo špinačo in na hitro prepražimo.
- Na olju rahlo prepražimo česen in vmešamo paradižnikovo mezgo, kuhamo do vretja in rahlo reduciramo.
- Testenine skuhamo.
- Pečeno bučo pretlačimo v pire.
- V pekač zložimo najprej mezgo, testenine, bučo, špinačo in povrh še brie sir.
- Vse ponovimo še enkrat in povrh posipamo parmezan.
- Pečemo še 20 minut pri 180 °C in postrežemo.
Nasveti:
Hokkaido bučo pečemo skupaj z olupki, saj imajo ti ogromno okusa. Lupljenje ni potrebno.
Poskusite tudi umešan tofu z gobami in papriko in presni zelenjavni taco.
Dober tek!
Tvoja ocena šteje