Pečene testenine z bučo in špinačo. Hitre testenine, ki zadovoljijo vse čute. Buča, špinača, brie, parmezan, kurkuma in timijan so preprosto popolna kombinacija okusov. Prava jesenska, testeninska pojedina.

Pečene testenine z bučo in špinačo sem pripravil, ker obožujem jedi iz pekača. Buče so v takšni ali drugačni obliki na meniju tedensko in tole je nekaj, kar preprosto morate poskusiti. Hokkaido buče ni potrebno lupiti, v pečico jo dodamo kar z olupkom skupaj.

Količina: 4 porcije /  Čas priprave: 40 min / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za pečene testenine z bučo in špinačo:

  • 150 g testenin (fuži ali makaroni)
  • ena čebula
  • dva stroka česna
  • pol hokkaido buče
  • 200 g mlade špinače
  • 50 g brie sira
  • 50 g parmezana
  • 400 ml paradižnikove mezge
  • žlica timijana
  • žlička kurkume
  • sol in poper

Priprava:

  1. Bučo očistimo, narežemo na kocke in jo pečemo v pečici pri 180 °C 20 minut.
  2. Prepražimo čebulo in timijan, dodamo špinačo in na hitro prepražimo.
  3. Na olju rahlo prepražimo česen in vmešamo paradižnikovo mezgo, kuhamo do vretja in rahlo reduciramo.
  4. Testenine skuhamo.
  5. Pečeno bučo pretlačimo v pire.
  6. V pekač zložimo najprej mezgo, testenine, bučo, špinačo in povrh še brie sir.
  7. Vse ponovimo še enkrat in povrh posipamo parmezan.
  8. Pečemo še 20 minut pri 180 °C in postrežemo.

Nasveti:

Hokkaido bučo pečemo skupaj z olupki, saj imajo ti ogromno okusa. Lupljenje ni potrebno.

Poskusite tudi umešan tofu z gobami in papriko in presni zelenjavni taco.

Dober tek!