Žepki s špinačo, feto in mlado čebulo

Žepki s špinačo, feto in mlado čebulo

To je ena izmed tistih jedi, ki jo pripraviš, ko se pozno vrneš domov in nimaš na voljo veliko časa, a vseeno želiš nekaj dobrega za pod zob. Kupiš listnato testo, pripraviš nadev, daš v pečico in vmes pripraviš osvežilno pijačo. Mmm…

Žepki s špinačo, feto in mlado čebulo

Sestavine:

  • listnato testo
  • 150 g mlade špinače
  • 100 g feta sira
  • 2 mladi čebuli
  • 100 g rikote
  • eno jajce
  • sol in poper
  • pest pinjol

Priprava:

  1. listnato testo razreži na kvadrate in ga oblikuj v žepke s pomočjo modela za muffine
  2. špinačo operi in nasekljaj, dodaj drobljeno feto, nasekljano čebulo, rikoto, jajce, sol in poper
  3. dobro premešaj
  4. napolni žepke s pripravljeno mešanico
  5. na vrhu posuj s pinjolami
  6. peci v pečici 20 minut pri 180 °C

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi