Žepki s špinačo, feto in mlado čebulo
To je ena izmed tistih jedi, ki jo pripraviš, ko se pozno vrneš domov in nimaš na voljo veliko časa, a vseeno želiš nekaj dobrega za pod zob. Kupiš listnato testo, pripraviš nadev, daš v pečico in vmes pripraviš osvežilno pijačo. Mmm…
Sestavine:
- listnato testo
- 150 g mlade špinače
- 100 g feta sira
- 2 mladi čebuli
- 100 g rikote
- eno jajce
- sol in poper
- pest pinjol
Priprava:
- listnato testo razreži na kvadrate in ga oblikuj v žepke s pomočjo modela za muffine
- špinačo operi in nasekljaj, dodaj drobljeno feto, nasekljano čebulo, rikoto, jajce, sol in poper
- dobro premešaj
- napolni žepke s pripravljeno mešanico
- na vrhu posuj s pinjolami
- peci v pečici 20 minut pri 180 °C
Dober tek!