Pizza v obliki pite s slastnim nadevom mlade špinače, šampinjonov in sirne omake. Božansko.

Sestavine za pito premera 20 cm:

  • en zavoj pripravljenega testa za pizzo (ali po tem receptu)
  • 500 g mlade špinače
  • 200 g šampinjonov
  • 120 g ribanega sira
  • polovično količino bešamela
  • žlica timijana
  • sol in poper

Priprava:

  1. testo za pizzo razvaljaj in ga razporedi po modelu za pito
  2. če imaš testa preveč ga obreži ali z njim prekrij rob pite
  3. v ponvi prepraži šampinjone, timijan in mlado špinačo
  4. pripravi bešamel in, ko je še vroč vmešaj 100 g ribanega sira
  5. premešaj sirno omako in mešanico špinače in gob
  6. napolni pito, povrh posuj še s preostalim ribanim sirom
  7. če imaš rob testa za prepogni čez vrh in ga premaži z jajcem (samo testo)
  8. Peci 45 minut pri 190 °C

Dober tek!