Kombinacija mandljev, sira in slanine je božanska. Poskusi ta zanimiv slan prigrizek, ki je povrh vsega še brez moke in glutena.

Sestavine za 10 komadov:

  • 200 g mandljeve moke (če lahko, uporabi blanširane mandlje)
  • 150 g ribanega sira
  • 2 jajci
  • 5 rezin slanine
  • 2 žlici masla
  • pol decilitra smetane za stepanje
  • sol

Priprava:

  1. rezine slanine popeci v ponvi (na srednjem ognju 5 minut, vmes obrni)
  2. zmešaj mandljevo moko, jajci, sir, maslo in smetano, po potrebi dodaj sol (dobro premešaj, da se vmešajo vsi mandlji)
  3. slanino nareži na kocke in jo vmešaj v maso
  4. iz mase oblikuj večje kepice
  5. razporedi po pekaču, pokritim s papirjem za peko
  6. peci 25 minut pri 180 °C

Dober tek!