Torta, jagode in čokolada. Že ob sami misli na vse to se pocedijo sline. Ta mousse torta vsebuje vse to in je totalni hit. Poskusi in se prepričaj.

Sestavine za torto premera 20 cm:

Kakavov biskvit:
  • 3 jajca
  • 130 g sladkorja
  • 70 g moke
  • 30 g kakava v prahu
  • zavojček pecilnega praška
  • 30 g stopljenega masla
Mousse mlečna čokolada:
  • 150 g mlečne čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Jagodni mousse:

  • 250 g jagod
  • 40 g sladkorja
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 7 g želatine v prahu
  • 3 žlice hladne vode

Jagodni preliv:

  • 250 g jagod
  • 100 ml vode
  • 100 g sladkorja
  • 7 g želatine v prahu
  • 3 žlice vode

Priprava jagodne mousse torte s čokolado:

Najprej speci slasten biskvit:

  1. jajca in sladkor penasto vmešaj
  2. skozi cedilo presej moko, pecilni prašek in kakav
  3. masto stopi v kozici
  4. penasto vmešanim jajcem in sladkorju najprej vmešaj maslo, nato pa še nežno in postopoma vmešaj mešanico moke in kakava
  5. pečico segrej na 180 °C, pekač obloži s papirjem za peko in maso za biskvit preprosto zlij na pekač
  6. peci 15 – 20 minut, ohladi in s pomočjo modela za torto izreži toliko biskvita, kot ga potrebuješ za torto

Sledi čokoladni mousse:

  1. v kozici segrej 120 ml smetane in v njej raztopi čokolado
  2. želatino namoči v dveh žlicah hladne vode in pusti vsaj 5 minut, da nabrekne
  3. stepi preostalih 150 ml smetane
  4. želatino vmešaj v še rahlo vročo mešanico smetane in čokolade in premešaj, da se popolnoma raztopi
  5. počakaj, da se čokoladna zmes nekoliko ohladi, nato pa jo zmešaj s stepeno smetano
  6. vlij v tortni model direktno čez plast biskvita in postavi v zamrzovalnik za vsaj eno uro, da se strdi

Čas za jagodni pire:

Jagodni pire potrebuješ za plast moussea in pa za jagodni poliv. Če se odločiš izpustiti preliv ga pripravi polovično količino.

  1. 500 g svežih jagod s pomočjo paličnega mešalnika preprosto zblendaj in nato precedi skozi cedilo, da se znebiš semen
  2. če uporabljaš zamrznjene jagode jih prej odmrzni, nato je postopek enak kot zgoraj

Plast jagodnega moussa:

  1. stepi 250 ml smetane
  2. 7 g želatine v prahu namoči s tremi žlicami hladne vode in pusti, da nabrekne
  3. vzemi 200 g jagodnega pireja, mu dodaj sladkor in segrej v ponvi
  4. pireju dodaj želatino, ko je še rahlo vroč in premešaj
  5. jagodni zmesi zdaj primešaj stepeno smetano
  6. vlij čez plast čokoladnega moussea
  7. postavi v zamrzovalnik za vsaj eno uro

Jagodni poliv:

  1. najprej zmešaj 100 ml vode in 100 g sladkorja in segrej toliko, da se sladkor popolnoma raztopi
  2. 7 g želatine namoči v treh (lahko tudi malce več) žlicah hladne vode in počakaj, da nabrekne
  3. odmeri 200 g jagodnega pireja in mu prilij 100 ml sladkornega sirupa, segrej in premešaj
  4. še vročemu polivu vmešaj želatino in premešaj
  5. vse skupaj precedi skozi cedilo, da se znebiš morebitnih grudic
  6. počakaj, da se ohladi na nekje 35 °C nato pa prelij čez torto
  7. končano torto postavi v hladilnik, da se poliv strdi

Tako, zdaj pa je čas za užitek 🙂

Dober tek!