Vanilijevo kremo lahko kupimo ali pa pripravimo doma. Potrebujemo jajca, sladkor, mleko, škrob, vanilijo in rum, vodo ter mešalnik in posodo. Preprosto, kajne? Kako jo uporabimo? Kot premaz za biskvit, torte ali si jo privoščimo kar takšno, z dodatkom smetane in kakava ali sadja.

Sestavine

  • 3 jajca (loči rumenjake in beljak)
  • 4 dl mleka
  • 80 g sladkorja
  • 60 g škroba (Gustin ipd)
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 1 čž arome ruma
  • 1 dl vode

 

Postopek

  • zmešaj 4 dl mleka in polovico sladkorja in segrej ob pogostem mešanju
  • v drugi posodi zmešaj vodo, rumenjake, vanilijev sladkor, škrob in aromo ruma
  • zmes vmešaj v kuhano mleko in mešaj toliko časa, da nastane gosta gladka krema
  • beljak stepi z drugo polovico sladkorja
  • v jajčno zmes dodaj sneg beljakov, rahlo premešaj

Kremo lahko rahlo ohlajeno uporabiš pri tortah in biskvitih ali pa jo preliješ v servirne posode, okrasiš s smetano, sadjem in kakavom.

Tvoja ocena šteje