Čokoladna klobasa s keksi
Malce za hec, še bolj pa za užitek. Klobasa, ki ni klobasa. Klobasa, ki vsebuje veliko sestavin, a je brez mesa in sladica. Všeč bo najmlajšim (v verziji brez ruma!) in še komu. Kar poskusite.
Sestavine
- 200 g maslenih keksov (Petit Beurre ipd) *
- 70 g lešnikov
- 20 g kandirane pomarančne lupine
- 10 g goji jagod
- 10 g kakavovih zrn *
- 150 g čokolade
- 100 g masla
- 1,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl ruma
- Sladkor v prahu
Postopek
- Priprava: zdrobimo kekse, zmeljemo lešnike
- v posodi zmešamo zdrobljene lešnike, zdrobljene kekse, kakavova zrna
- v drugi posodi stopimo maslo, dodamo sladko smetano, 3 jušne žlice sladkorja v prahu, nato v tej tekočini stopimo še čokolado, dodamo goji jagode, rum in kandirano pomarančno lupino
- odstavimo in pustimo, da se malce ohladi
- pripravimo alu folijo ali peki papir
- zmešamo vsebino obeh posod – tiste s keksi in tiste s čokolado, maslom in smetano
- dobro premešamo, nastati mora zelo gosta zmes
- na peki papirju ali alu foliji z rokami oblikujemo rolado/klobaso, zavijemo v papir ali folijo in shranimo v hladilniku vsaj nekaj ur, da se povsem strdi
- ko je to za nami izdelek povaljamo v sladkorju v prahu, da ustvarimo videz klobase
* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.