Domači žele bonboni so velik hit pri otrocih. Vse kar potrebuješ je sok, agar in pa malo časa. Fino je, da uporabiš domač, sveže stisnjen sok. Tako res ne bo več izgovora, da se ne posladkaš.

 

Sestavine:

  • liter gostega soka (v receptu je uporabljen mangov sok)
  • 5 zvrhanih žličk agartine (agar agar)
  • žlička limoninega soka

Priprava domačih žele bonbonov:

  1. sok vlij v lonec in ga kuhaj toliko časa, da se zreducira na pol litra tekočine
  2. v vrel sok dodaj agartino, limonin sok in premešaj
  3. sok skupaj z agarjem kuhaj 2 minuti, nato pa ga prelij v pekač premera 20×30 cm, ki ga predhodno namažeš z malce olja
  4. vse skupaj postavi v hladilnik za 2 – 3 ure, da se popolnoma strdi
  5. žele nato odstrani iz pladnja, ga razreži na poljubno velike bonbone in se posladkaj

Nasveti:

Bonbone hrani v zaprti posodi v hladilniku. Žele je drugačen od kupljenih bonbonov, vendar je pa toliko bolj zdrav, ker lahko uporabiš domač sok.

Uporabiš lahko katerokoli mešanico sokov. Nekaj idej: korenček in jabolko, bananina kaša, jagode, hruške, pomaranče.

Dober tek!