Pečen piščanec nadevan s kruhom in jabolki
Pečen piščanec je kraj obložene mize. Tokrat pripravljen nekoliko drugače. Hrustljava skorja, sočno meso in kruhov nadev z jabolki. Njam!
Sestavine:
- 1,5 kg celega piščanca
- 150 g kruha
- 3 jajca
- 150 ml smetane za kuhanje
- 50 g masla
- Ena manjša čebula
- Večje jabolko
- Žlica sladkorja
- Sol, poper
- Svež rožmarin
Priprava:
- Jajca ločimo na rumenjake in beljake
- Kruh narežemo na kocke
- Zmešamo kruh, rumenjake in smetano
- Čebulo drobno nasekljamo, pražimo na maslu, dodamo sladkor, na kocke narezana jabolka, začinimo, vse premešamo, malo prepražimo in odstavimo
- Mešanico čebule in jabolk primešamo mešanici kruha
- Beljake stepemo v sneg in ga vmešamo v maso za nadev
- Piščanca nadevamo, natremo s soljo in postavimo v pekač
- Pečemo 40 – 50 minut pri 150 °C, nato zvišamo temperaturo na 200 °C in pečemo še 15 minut
Nasvet:
Če želiš fino, hrustljavo skorjo pri piščancu ga na koncu zapeci še z žar funkcijo za 5 minut.
Dober tek!
Tvoja ocena šteje