Pečen piščanec je kraj obložene mize. Tokrat pripravljen nekoliko drugače. Hrustljava skorja, sočno meso in kruhov nadev z jabolki. Njam!

Sestavine:

  • 1,5 kg celega piščanca
  • 150 g kruha
  • 3 jajca
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 50 g masla
  • Ena manjša čebula
  • Večje jabolko
  • Žlica sladkorja
  • Sol, poper
  • Svež rožmarin

Priprava:

  1. Jajca ločimo na rumenjake in beljake
  2. Kruh narežemo na kocke
  3. Zmešamo kruh, rumenjake in smetano
  4. Čebulo drobno nasekljamo, pražimo na maslu, dodamo sladkor, na kocke narezana jabolka, začinimo, vse premešamo, malo prepražimo in odstavimo
  5. Mešanico čebule in jabolk primešamo mešanici kruha
  6. Beljake stepemo v sneg in ga vmešamo v maso za nadev
  7. Piščanca nadevamo, natremo s soljo in postavimo v pekač
  8. Pečemo 40 – 50 minut pri 150 °C, nato zvišamo temperaturo na 200 °C in pečemo še 15 minut

Nasvet:

Če želiš fino, hrustljavo skorjo pri piščancu ga na koncu zapeci še z žar funkcijo za 5 minut.

Dober tek!