Pašta fižol ponudi topel objem, ki pogreje do kosti. Sicer pa kaj drugega pričakovati od tako udobne kombinacije kot so makaroni, fižol, dimljena slanina in paradižnikova osnova. Poskusi ga tudi z dodatkom semen pražene črne kumine.

Sestavine:

  • 400 g kuhanega rjavega fižola
  • 250 g testenin (polžki ali podobno)
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 100 g dimljene pancete
  • 200 ml paradižnokove mezge
  • Žlica paprike v prahu
  • Sol in poper po okusu
  • Lovorjev list
  • Dve žlici črne kumine

Postopek:

  1. Čebulo in česen nasekljamo na drobno
  2. V loncu segrejemo olje, najprej do zlato rumene barve prepražimo čebulo, nato pa dodamo še česen in pražimo, da zadiši
  3. Dodamo še žlico paprike v prahu, 2 dl paradižnikove mezge, lovorjev list in premešamo
  4. Dimljeno panceto in korenje narežemo na manjše kocke in ju dodamo v lonec
  5. Vse skupaj zalijemo z vročo vodo, te dodamo toliko, da za dva prsta pokrije vse sestavine
  6. Kuhamo toliko časa, da je korenček kuhan, ampak še rahlo na zob
  7. Vmes ločeno skuhamo testenine po navodilu na embalaži
  8. Kuhan fižol in testenine nato dodamo v lonec, po potrebi prilijemo še malo vode, premešamo, solimo in popramo
  9. Kuhamo še 5 minut, nato pa odstavimo
  10. Na koncu še v ponvi prepražimo semena črne kumine in po potresemo povrh pašta fižola

Nasvet:

Če želiš vegetarijansko različico te okusne jedi le izpusti dimljeno slanino ali pa jo nadomesti z dimljenim tofujem.

Dober tek!