Kremni kus kus s koromačem in curryjem

Kremni kus kus s koromačem in curryjem (vegan ready)

Priloga ali glavna jed, ki jo lahko pripraviš vegansko ali vegetarijansko. Kremni kus kus s koromačem in curryjem se dobro poda k zelenjavi na žaru, solatam in tudi mesnim jedem. Količine v receptu zadoščajo za štiri osebe.

Kremni kus kus s koromačem in curryjem

Sestavine:

  • 200 g kus kusa
  • 2 dl vode
  • 2,5 dl sojine smetane (lahko uporabiš tudi navadno)
  • dva koromača
  • žlica curryja v prahu
  • sol
  • poper
  • maslo

Postopek:

  1. najprej očisti en koromač in ga nasekljaj na manjše koščke
  2. v ponvi segrej smetano, dodaj nasekljan koromač, curry, sol in poper in kuhaj na srednjem ognju 10-15 minut
  3. koromač in smetano občasno premešaj, če se omaka preveč zgosti dodaj po potrebi malo mleka
  4. s paličnim mešalnikom dobro zmešaj smetano in koromač, po potrebi tukaj dodaj še sol ali poper
  5. kus kus pripravi tako, da zavreš 2 dl vode in z njo preliješ kus kus
  6. drug koromač nareži na malo večje koščke in ga sotiraj na maslu v ponvi; naj ostane še hrustljav
  7. nato v ponev k koromaču dodaj še kus kus in večino smetanove omake ter dobro premešaj (nekaj omake prihrani za poliv)
  8. na koncu kus kus dodatno začini s curryjem in prelij s preostankom smetanove omake
Kremni kus kus s koromačem in curryjem

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi