Kremni kus kus s koromačem in curryjem (vegan ready)
Priloga ali glavna jed, ki jo lahko pripraviš vegansko ali vegetarijansko. Kremni kus kus s koromačem in curryjem se dobro poda k zelenjavi na žaru, solatam in tudi mesnim jedem. Količine v receptu zadoščajo za štiri osebe.
Sestavine:
- 200 g kus kusa
- 2 dl vode
- 2,5 dl sojine smetane (lahko uporabiš tudi navadno)
- dva koromača
- žlica curryja v prahu
- sol
- poper
- maslo
Postopek:
- najprej očisti en koromač in ga nasekljaj na manjše koščke
- v ponvi segrej smetano, dodaj nasekljan koromač, curry, sol in poper in kuhaj na srednjem ognju 10-15 minut
- koromač in smetano občasno premešaj, če se omaka preveč zgosti dodaj po potrebi malo mleka
- s paličnim mešalnikom dobro zmešaj smetano in koromač, po potrebi tukaj dodaj še sol ali poper
- kus kus pripravi tako, da zavreš 2 dl vode in z njo preliješ kus kus
- drug koromač nareži na malo večje koščke in ga sotiraj na maslu v ponvi; naj ostane še hrustljav
- nato v ponev k koromaču dodaj še kus kus in večino smetanove omake ter dobro premešaj (nekaj omake prihrani za poliv)
- na koncu kus kus dodatno začini s curryjem in prelij s preostankom smetanove omake