Pita s slanino in sirom
Izpeljanka slane pite quiche, ki je brez skorje, je pa zato še hitreje pripravljena, skupaj s peko v manj kot eni uri. Predstavljeni osnovi lahko dodaš prepraženega piščanca, purana ali pa kar na kolute narezano kranjsko klobaso.

Sestavine za 4 osebe
- 10 rezin slanine
- 100 g naribanega sira
- 2 jušni žlici stopljenega masla
- 4 jajca
- ½ nasekljane čebule
- 1 čajna žlica soli
- 70 g moke
- 4 dl mleka
Postopek
- slanino prepraži na olju in jo nasekljaj na manjše krpice
- pekač za pito (premer cca 20 cm) namaži z maslom
- na dno pekača najprej nariban sir in koščke slanine
- zmešaj stopljeno maslo, jajca, čebulo, sol, moko in mleko ter prelih po siru in slanini
- peci 30 minut pri 180 stopinjah Celzija