Pečen krompir s sirom in smetano
Samostojna krompirjeva jed ali izdatna priloga mesu. Po želji lahko že tej jedi dodaš slanino, pršut ali na kolute narezano kranjsko klobaso in tako pripraviš celovito jed.
Sestavine za 2 osebi
- 3 krompirji
- 1 dl sladke smetane
- 1 jajce
- 2 pesti naribanega sira
- 2 stroka nasekljanega česna
- 2 jušni žlici masla
- sol in poper
Postopek
- krompir olupiš in skuhaš v slani vodi
- kuhan krompir narežeš na manjše krhlje ali do 5 mm debele kolute
- zmešaš jajce, smetano in zdrobljen česen
- ognjevarno posodo premažeš z maslom, nato daš v njo krompir in preliješ z mešanico smetane, jajca in česna
- pečeš 15 minut pri 180 stopinjah, nato posuješ z naribanim sirom in pečeš še 15 minut
- po potrebi soliš in popraš