Samostojna krompirjeva jed ali izdatna priloga mesu. Po želji lahko že tej jedi dodaš slanino, pršut ali na kolute narezano kranjsko klobaso in tako pripraviš celovito jed.

Sestavine za 2 osebi

  • 3 krompirji
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 jajce
  • 2 pesti naribanega sira
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 2 jušni žlici masla
  • sol in poper
[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Postopek

  • krompir olupiš in skuhaš v slani vodi
  • kuhan krompir narežeš na manjše krhlje ali do 5 mm debele kolute
  • zmešaš jajce, smetano in zdrobljen česen
  • ognjevarno posodo premažeš z maslom, nato daš v njo krompir in preliješ z mešanico smetane, jajca in česna
  • pečeš 15 minut pri 180 stopinjah, nato posuješ z naribanim sirom in pečeš še 15 minut
  • po potrebi soliš in popraš

Poskusi tudi

 

Tvoja ocena šteje