Prav posebni krofi oziroma medeno pecivo. Brez peke, z oreščki, medom in vanilijo. Z datlji in temno čokolado.

Sestavine

  •  150 g mletih mandljev
  • 150 g mletih orehov
  • ½ čž soli
  • 60 g kokosove moke
  • 60 g ovsenih kosmičev
  • 4 žlice kakava
  • 10 namočenih datljev brez koščic
  • 4 žlice medu
  • 1 čž vanilije v prahu
  • 100 g temne čokolade
  • 0,5 dl sladke smetane

 

Postopek

  • z mešalnikom zmešaj kokosovo moko in ovsene kosmiče do strukture moke
  • dodaj mandlje, orehe, sol in kakav ter zmešaj
  • dodaj še med, narezane datlje in vanilijo ter miksaj
  • oblikuj kepe premera približno 5 cm
  • z dlanjo jih rahlo stisni, da postanejo ploščate
  • s prsti ali modelčkom oblikuj luknjo v sredini krofa
  • krofe postavi na pekač in z njimi v pečico za 2 uri na 60 stopinj C
  • vmes pripravi čokoladni ganaš, krofe namoči vanj in počakaj, da se ganaš strdi
  • čokoladni ganaš:  segreješ smetano, v njo nalomiš čokolado in počasi mešaš na zelo zmerni temperaturi oziroma nad vodno kopeljo

Namig: če so datlji zelo suhi jih namoči za kakšno uro ali dve v vodi.