Medeni krofi brez peke
Prav posebni krofi oziroma medeno pecivo. Brez peke, z oreščki, medom in vanilijo. Z datlji in temno čokolado.
Sestavine
- 150 g mletih mandljev
- 150 g mletih orehov
- ½ čž soli
- 60 g kokosove moke
- 60 g ovsenih kosmičev
- 4 žlice kakava
- 10 namočenih datljev brez koščic
- 4 žlice medu
- 1 čž vanilije v prahu
- 100 g temne čokolade
- 0,5 dl sladke smetane
Postopek
- z mešalnikom zmešaj kokosovo moko in ovsene kosmiče do strukture moke
- dodaj mandlje, orehe, sol in kakav ter zmešaj
- dodaj še med, narezane datlje in vanilijo ter miksaj
- oblikuj kepe premera približno 5 cm
- z dlanjo jih rahlo stisni, da postanejo ploščate
- s prsti ali modelčkom oblikuj luknjo v sredini krofa
- krofe postavi na pekač in z njimi v pečico za 2 uri na 60 stopinj C
- vmes pripravi čokoladni ganaš, krofe namoči vanj in počakaj, da se ganaš strdi
- čokoladni ganaš: segreješ smetano, v njo nalomiš čokolado in počasi mešaš na zelo zmerni temperaturi oziroma nad vodno kopeljo
Namig: če so datlji zelo suhi jih namoči za kakšno uro ali dve v vodi.