Sirna pita
Podobna je bureku, a nima mesa. Lahko bi jo imenovali tudi sirni burek. Finta tega recepta je v hitrosti priprave.
Sestavine za 6-8 porcij
- 500g vlečenega testa
- 500 g pasirane skute
- 2 jajci
- 2 dl navadnega jogurta
- 2 dl kisle smetane
- dve čajni žlici soli
- olje in maslo
Postopek
- z mešalnikom zmešaš skuto, jogurt, smetano, jajce, sol
- uporabiš okrogel pekač (30 cm) ali drugačnega primerne velikosti
- premažeš ga z maslom
- vanj položiš dve plasti vlečenega testa, vsako premažeš z oljem
- preliješ s tretjino skutne mešanice
- nadaljuješ dokler ne zmanjka vsega, vmes pridno mažeš z oljem, tudi zadnjo plast testa na vrhu pite
- pečeš 35-40 minut pri 200 stopinjah Celzija