Podobna je bureku, a nima mesa. Lahko bi jo imenovali tudi sirni burek. Finta tega recepta je v hitrosti priprave.

Sestavine za 6-8 porcij

  • 500g vlečenega testa
  • 500 g pasirane skute
  • 2 jajci
  • 2 dl navadnega jogurta
  • 2 dl kisle smetane
  • dve čajni žlici soli
  • olje in maslo

 

Postopek

  • z mešalnikom zmešaš skuto, jogurt, smetano, jajce, sol
  • uporabiš okrogel pekač (30 cm) ali drugačnega primerne velikosti
  • premažeš ga z maslom
  • vanj položiš dve plasti vlečenega testa, vsako premažeš z oljem
  • preliješ s tretjino skutne mešanice
  • nadaljuješ dokler ne zmanjka vsega, vmes pridno mažeš z oljem, tudi zadnjo plast testa na vrhu pite
  • pečeš 35-40 minut pri 200 stopinjah Celzija





Tvoja ocena šteje