Premium domača česnova juha

Imaš raje juho »iz vrečke«? Takšnega junaka še nisem srečal. Kako le, če lahko slastno juho, kjer veš, kaj ješ, pripravimo doma. Tokrat s česnom, ki je v družbi samih super sestavin. Količine so za štiri, priprava pa bo za tabo v pol ure.

Potrebuješ

  • 1 liter jušne osnove
  • 9 strokov česna
  • polovico čebule
  • 3 srednje velike krompirje
  • 1 čajno žlico karija
  • 1 čajno žlico suhega timijana
  • sol in poper
  • maslo
  • čemažev pesto/omako
  • kruh

Postopek

  • na olivnem olju prepražiš kari, da zadiši
  • dodaš nasekljan česen in čebulo, pražiš na zmerni temperaturi, da čebula oveni
  • dodaš nasekljan krompir in toplo jušno osnovo
  • dodaš timijan in kuhaš 20 minut na zmerni temperaturi
  • s paličnim mešalnikom zmiksaš do gladke konsistence
  • dodaš dve žlici masla in ga vmešaš
  • po okusu soliš in popraš
  • v toasterju ali na maslu popečeš tanke rezine kruha, na njih žlico čemaževega pesta in postrežeš

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi