Premium domača česnova juha
Imaš raje juho »iz vrečke«? Takšnega junaka še nisem srečal. Kako le, če lahko slastno juho, kjer veš, kaj ješ, pripravimo doma. Tokrat s česnom, ki je v družbi samih super sestavin. Količine so za štiri, priprava pa bo za tabo v pol ure.
Potrebuješ
- 1 liter jušne osnove
- 9 strokov česna
- polovico čebule
- 3 srednje velike krompirje
- 1 čajno žlico karija
- 1 čajno žlico suhega timijana
- sol in poper
- maslo
- čemažev pesto/omako
- kruh
Postopek
- na olivnem olju prepražiš kari, da zadiši
- dodaš nasekljan česen in čebulo, pražiš na zmerni temperaturi, da čebula oveni
- dodaš nasekljan krompir in toplo jušno osnovo
- dodaš timijan in kuhaš 20 minut na zmerni temperaturi
- s paličnim mešalnikom zmiksaš do gladke konsistence
- dodaš dve žlici masla in ga vmešaš
- po okusu soliš in popraš
- v toasterju ali na maslu popečeš tanke rezine kruha, na njih žlico čemaževega pesta in postrežeš