Palačinke so same po sebi odlične. Z njimi tokrat ustvarimo torto. Hitro bo pripravljena, v hladilniku pa bo zdržala dan ali dva.

Potrebuješ

  • 12 palačink (uporabi tvojo običajno maso za palačinke)
  • 250 g mascarponeja
  • 2 dl sladke smetane
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • kakav v prahu

Postopek

  • zmešaj kremo – mascarpone, smetana in sladkor
  • na ravno podlogo položi prvo palačinko, premaži jo s kremo
  • nadaljuj do konca
  • posipaj s kakavom v prahu
  • postavi na hladno

Možne izboljšave: Vsako drugo plast premaži z Nutello ali izbrano marmelado. Dodaj sadje. Namesto posipa s kakavom prelij s kremo ganache.

Recept za ganache: v kozici skoraj do vretja segreješ 1,5 dl sladke smetane in 30 g masla. Zmes preliješ po nadrobljeni temni čokoladi (200 g), pustiš dve minuti pri miru, nato nad vodno kopeljo počasi mešaš z metlico do gladke konsistence. Premažeš torto, postaviš na hladno za 5 minut. Premažeš še enkrat.