Torta palačink
Palačinke so same po sebi odlične. Z njimi tokrat ustvarimo torto. Hitro bo pripravljena, v hladilniku pa bo zdržala dan ali dva.
Potrebuješ
- 12 palačink (uporabi tvojo običajno maso za palačinke)
- 250 g mascarponeja
- 2 dl sladke smetane
- 100 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- kakav v prahu
Postopek
- zmešaj kremo – mascarpone, smetana in sladkor
- na ravno podlogo položi prvo palačinko, premaži jo s kremo
- nadaljuj do konca
- posipaj s kakavom v prahu
- postavi na hladno
Možne izboljšave: Vsako drugo plast premaži z Nutello ali izbrano marmelado. Dodaj sadje. Namesto posipa s kakavom prelij s kremo ganache.
Recept za ganache: v kozici skoraj do vretja segreješ 1,5 dl sladke smetane in 30 g masla. Zmes preliješ po nadrobljeni temni čokoladi (200 g), pustiš dve minuti pri miru, nato nad vodno kopeljo počasi mešaš z metlico do gladke konsistence. Premažeš torto, postaviš na hladno za 5 minut. Premažeš še enkrat.