Enostavne presne lešnikove kocke. Ravno prav sladke, da poudarijo okus praženih lešnikov. Če želiš bolj sladko, dodaj malce več agavinega sirupa.

SESTAVINE

OSNOVA

  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g datljov
  • 2 žlici kokosovega mleka

LEŠNIKOVA PLAST

  • 200 g praženih lešnikov
  • 5 žlic kakava v prahu
  • 8 žlic kokosovega mleka (približno 1 dl)
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • vanilija v prahu

PRIPRAVA

  • za osnovo v mešalniku dobro zmešaj mandljevo moko, datlje in kokosovo mleko
  • razporedi po pladnju, ki je prekrit s papirjem za peko v obliko kvadrata (višine cca. 1 cm)
  • lešnike prepraži v ponvi ali pečici in jih drgni med dlanmi, da odstraniš nekoliko grenko kožico
  • v mešalniku zmelješ lešnike, dodaš kakav v prahu, kokosovo mleko, agavin sirup in vanilijo
  • mešaš približno 5 minut in vmes večkrat postrgaš maso s sten mešalnika
  • lešnikovo maso premažeš čez osnovo in jo z rokami nekoliko potisneš skupaj, da bo bolj kompaktna
  • postaviš v hladilnik za pol ure, da se ohladi in narežeš na kocke
  • po želji lahko še preliješ s čokoladnim prelivom

Dober tek!