Cvetačna juha s čičeriko
Rabiš nekaj, da te pogreje? Nekaj na žlico? Nič boljšega od domače kremne juhe s pečeno cvetačo in čičeriko. Ravno popečena cvetača je tisto, kar da tej juhi poseben čar.

Sestavine:
- pol glave cvetače
- konzerva čičerike
- dva srednje velika krompirja
- zelenjavna jušna kocka
- 100 ml smetane (sojina ali navadna)
- trije celi stroki česna
- črni poper
- dve žlički semen kumine
- mleta paprika
- sol
- 4 žlice olivnega olja
Postopek
- Na pekač obložen s peki papirjem nadrobi cvetačne cvetke, dodaj odcejeno čičeriko, 3 žlice olivnega olja, žličko mlete paprike in dve žlički kumine.
- Vse skupaj premešaj in daj v pečico za 30 min, 200 stopinj. Med peko dvakrat premešaj.
- V pol litra vode raztopi jušno kocko.
- Krompir olupi in ga nareži na kocke. Daj ga v lonec z žlico olivnega olja in nekaj mletega popra, praži ga 2-3 min, nato dodaj jušno osnovo in ga kuhaj okoli 20 min.
- Nekaj pečene cvetače in čičerike pusti ob strani, ostalo dodaj h kuhanem krompirju in zmešaj do gladkega.
- Dodaj smetano in vodo, če je juha pregosta.
- Soli in popraj po okusu, lahko se doda še čili v prahu.
Dober tek!