Rabiš nekaj, da te pogreje? Nekaj na žlico? Nič boljšega od domače kremne juhe s pečeno cvetačo in čičeriko. Ravno popečena cvetača je tisto, kar da tej juhi poseben čar.

Sestavine:

  • pol glave cvetače
  • konzerva čičerike
  • dva srednje velika krompirja
  • zelenjavna jušna kocka
  • 100 ml smetane (sojina ali navadna)
  • trije celi stroki česna
  • črni poper
  • dve žlički semen kumine
  • mleta paprika
  • sol
  • 4 žlice olivnega olja

Postopek

  1. Na pekač obložen s peki papirjem nadrobi cvetačne cvetke, dodaj odcejeno čičeriko, 3 žlice olivnega olja, žličko mlete paprike in dve žlički kumine.
  2. Vse skupaj premešaj in daj v pečico za 30 min, 200 stopinj. Med peko dvakrat premešaj.
  3. V pol litra vode raztopi jušno kocko.
  4. Krompir olupi in ga nareži na kocke. Daj ga v lonec z žlico olivnega olja in nekaj mletega popra, praži ga 2-3 min, nato dodaj jušno osnovo in ga kuhaj okoli 20 min.
  5. Nekaj pečene cvetače in čičerike pusti ob strani, ostalo dodaj h kuhanem krompirju in zmešaj do gladkega.
  6. Dodaj smetano in vodo, če je juha pregosta.
  7. Soli in popraj po okusu, lahko se doda še čili v prahu.

Dober tek!