Izpeljanka testenin z bolonjsko omako. Poseben okus ji naklonijo dimljena paprika, kurkuma in čili. Svoje doda še obilna porcija česna. Priprava je hitra, okoli 20 do 30 minut. Splača se!

Sestavine za 2-3 porcije

  • 300 g testenin
  • 300 g testenin
  • 300 g mletega govejega mesa
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • 1 čž kurkume
  • 1 jž mlete dimljene paprike
  • 2 čž soli
  • 1 čž timijana
  • 1 čebula, nasekljana na drobno
  • 2 čž česna v prahu ali 3 stroki česna, nasekljani
  • mlet poper
  • sol po okusu
  • 2 jž sojine omake
  • čili v prahu
  • 1 dl vode
  • ovčji sir ali parmezan

Postopek

  • na olju prepražiš čebulo
  • dodaš mleto goveje meso in ga prepražiš
  • zaliješ z mezgo, dodaš česen ter vse ostalo
  • kuhaš cca 10 minut, soliš na koncu, sojino omako in čili dodaš na koncu, vse po okusu
  • testenine skuhaš, odcediš, zmešaš z mesno omako in naribaš ovčji sir