Hitra vegetarijanska jota
Hitro pripravljena vegetarijanska različica jote. Zelo okusna in naslednji dan še boljša.
Sestavine za 4 porcije
- 500 g kislega zelja
- 300 g krompirja
- 250 g čebule
- 400 g rdečega fižola
- 3 stroki česna
- 4 lovorjevi listi
- majaron
- 4 žlice sladke paprike
- olje
- črni poper v zrnu
- ocvrta čebula
- sol
Priprava
- na olju popraži na drobno nasekljano čebulo
- dolij nekaj vode in pusti, da se razkuha in zmehča
- dodaj na drobno nasekljan krompir in lovorjeve liste ter zalij z vodo, tako, da se bo krompir lažje skuhal
- pokrij lonec in kuhaj približno 10 minut na srednjem ognju
- vmes operi zelje
- v lonec dodaj rdeč fižol iz konzerve (če uporabiš namočenega in ga želiš kuhat ustrezno prilagodi postopek)
- dodaj še kislo zelje, papriko, poper in drobno naseljan česen, premešaj, pokrij in kuhaj 5 minut
- odstavi lonec, na koncu dodaj še majaron, sol in ocvrto čebulo (opcijsko, uporabljena kupljena ocvrta čebula)
- počakaj 10 minut, da se nekoliko ohladi in postrezi; po želji lahko dodaš še žlico kisle smetane
Dober tek!