Retro jabolčna pita, ki vsaj mene spomni na nedeljske popoldneve v družbi starih staršev. Jabolka, cimet, sladkor in veliko nostalgije.

 

Sestavine

 

Krhko testo

  • 400 g bele mehke moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 200 g masla ali margarine
  • 2 jajci

 

Jabolčni nadev

  • 5 sladkih jabolk
  • sladkor po okusu (cca 100 g, odvisno od sladkosti jabolk)
  • sok ½ limone
  • 2 čž cimeta
  • 1 čž vanilije v prahu
  • marelična ali breskova marmelada

 

Postopek

  • zmešaj in zgneti sestavine za testo
  • testo razdeli na dva enaka dela
  • en del razporedi po pekaču (25×25 cm)
  • testo premaži z marelično ali breskovo marmelado
  • olupi in naribaj jabolka, dodaj sok limone, cimet, vanilijo in sladkor
  • iz druge polovice testa oblikuj mrežo testa in jo položi na jabolčni nadev
  • peci 30 minut pri 180 stopinjah Celzija
Tvoja ocena šteje