Pohane šnite so klasika. Te sočne, ocvrte rezine kruha so tokrat dobile družbo na maslu popraženih jabolk, cimeta in za nameček še kepico vanilijevega sladoleda. Res preprosto in oh, tako zelo dobro.

Sestavine:

  • 6 rezin kruha
  • 3 jajca
  • 3 dl mleka
  • Žlička cimeta v prahu
  • Žlička vanilijevega ekstrakta
  • 40 g masla
  • 2 jabolki
  • Tri žlice medu
  • Tri kepice vanilijevega sladoleda (opcijsko)

Priprava:

  1. Kruh narežemo na rezine široke približno 2 cm
  2. V skledi zmešamo jajca, mleko, cimet in vanilijo
  3. Rezine kruha namočimo v mešanico jajc in mleka
  4. V ponvi segrejemo maslo in ocvremo kruh z obeh strani do zlato rjave barve
  5. Jabolki narežemo na tanke lističe in jih na hitro popražimo v ponvi na maslu
  6. Na še tople šnite dodamo jabolka in prelijemo z medom
  7. Po želji lahko dodamo še kepico vanilijevega sladoleda

Dober tek!

Pripravljeno v sodelovanju z Mercator Slovenija