Presna jabolčna pita z makom
Preprosta presna jabolčna pita, ki nastane v samo dveh korakih. 15 minut, kakšna ura ali dve na hladnem in je pripravljena.
Sestavine
Osnova
- 100 g indijskih oreščkov
- 100 g kokosove moke
- 100 g datljev
- 3 jž kokosovega olja
Krema
- 2 jabolki
- 200 g suhih marelic
- sok polovice limone
- 1 čž cimeta v prahu
- 1 čž ingverja v prahu
- makova semena (za posip)
Postopek
- v mešalniku premešaš vse sestavine osnove
- zmes razporediš po modelu za torto premera do 18 cm
- osnovo oblikuješ tako, da nastane rob
- sestavine kreme zmešaš in jo preliješ po osnovi
- posuješ z makovimi semeni
Ideja: jabolčno pito nareži na tanje kose, razporedi po kozarcih. V njih sladko smetano, vanilijev sladoled in jagodni džem, posuješ s cimetom.