koromačeva juha s čičeriko in limono
Koromačeva juha s čičeriko in limono je krasna, ima poln okus in prijetno svežino. V njej kraljujeta pečen koromač in cvetača, obogatena je z okusi kopra, limone in kurkume. Vse skupaj pa lepo zaokroži hrustljava, v pečici pečena čičerika. Prava veganska poslastica, polna vitaminov.
Koromačeva juha s čičeriko in limono bo navdušila še tako zahtevne goste, zato priporočam da jo pripravljate za manjša ali večja druženja.
Količina: 2-3 porcije / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 4 žlice olivnega olja
- 1 koromač
- pol glave cvetače
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 800 ml zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kurkume
- 2 žlički soli (oziroma po okusu)
- žlička kopra
- 1 limona
- 300 g čičerike, odcejene iz konzerve
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 °C in pripravimo pekač.
- Koromač in cvetačo narežemo na srednje velike kose. Prelijemo z žlico olivnega olja, premešamo in prestavimo na pekač. Zelenjavo pečemo v pečici 30 minut.
- V loncu segrejemo žlico olivnega olja in na njem popražimo drobno sesekljano čebulo do zlate barve. Nato dodamo še sesekljan česen in pražimo dobro minuto.
- Dodamo pečen koromač in cvetačo ter ju malenkost popražimo.
- Prilijemo zelenjavno jušno osnovo, dodamo koper, sol in kurkumo. Premešamo in kuhamo na zmernem ognju slabih 5 minut.
- Čičeriko razporedimo po pekaču, prelijemo z žlico olja in jo damo v pečico za 25 minut pri 180 °C. Pečemo z vklopljeno ventilacijo.
- S paličnim mešalnikom spasiramo juho do gladke teksture.
- Dodamo sok polovice limone in poskusimo, če je potrebno dodati še kakšno začimbo.
- Juho postrežemo s popečeno čičeriko.
Dober tek!
Nasveti:
Za čim bolj hrustljavo čičeriko, jih pred peko olupimo oziroma odstranimo kožico, ki odstopa.