Zlata koromačeva juha s čičeriko in limono

koromačeva juha s čičeriko in limono

Koromačeva juha s čičeriko in limono je krasna, ima poln okus in prijetno svežino. V njej kraljujeta pečen koromač in cvetača, obogatena je z okusi kopra, limone in kurkume. Vse skupaj pa lepo zaokroži hrustljava, v pečici pečena čičerika. Prava veganska poslastica, polna vitaminov.

Zlata koromačeva juha s čičeriko in limono

Koromačeva juha s čičeriko in limono bo navdušila še tako zahtevne goste, zato priporočam da jo pripravljate za manjša ali večja druženja.

Količina: 2-3 porcije / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 koromač
  • pol glave cvetače
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 800 ml zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici kurkume
  • 2 žlički soli (oziroma po okusu)
  • žlička kopra
  • 1 limona
  • 300 g čičerike, odcejene iz konzerve

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in pripravimo pekač.
  2. Koromač in cvetačo narežemo na srednje velike kose. Prelijemo z žlico olivnega olja, premešamo in prestavimo na pekač. Zelenjavo pečemo v pečici 30 minut.
  3. V loncu segrejemo žlico olivnega olja in na njem popražimo drobno sesekljano čebulo do zlate barve. Nato dodamo še sesekljan česen in pražimo dobro minuto.
  4. Dodamo pečen koromač in cvetačo ter ju malenkost popražimo.
  5. Prilijemo zelenjavno jušno osnovo, dodamo koper, sol in kurkumo. Premešamo in kuhamo na zmernem ognju slabih 5 minut.
  6. Čičeriko razporedimo po pekaču, prelijemo z žlico olja in jo damo v pečico za 25 minut pri 180 °C. Pečemo z vklopljeno ventilacijo.
  7. S paličnim mešalnikom spasiramo juho do gladke teksture.
  8. Dodamo sok polovice limone in poskusimo, če je potrebno dodati še kakšno začimbo.
  9. Juho postrežemo s popečeno čičeriko.

Dober tek!

Nasveti:

Za čim bolj hrustljavo čičeriko, jih pred peko olupimo oziroma odstranimo kožico, ki odstopa.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Zeljna solata coleslaw

    Zeljna solata coleslaw je svetovno znana in oboževana predvsem v ZDA. Je odlična priloga za k mnogim jedem. Zelo dobro…

  • Tiramisu pita (LCHF ready)

    Tiramisu pita? Vzameš tiramisu, pripraviš LCHF osnovo pito in to združiš v eno noro dobro sladico brez dodanega sladkorja. Kremasto…

  • Omleta s polento

    Omleto s polento lahko pripravimo praktično miže in po trenutnem navdihu.  Potrebujemo le eno ponev v kateri zmešamo prepraženo zelenjavo,…

  • Pannukakku – finska palačinka

    Pannukakku ali finska palačinka je najbolj priljubljena palačinka na Finskem in verjetno še kje drugje. Nemci jo poznajo pod imenom…

  • Gratinirana cvetača

    Gratinirana cvetača je za prste obliznit. Lahko si jo privoščimo kot glavno jed ali prilogo poleg mesnih in nemesnih jedi….