Zlata koromačeva juha s čičeriko in limono

koromačeva juha s čičeriko in limono

Koromačeva juha s čičeriko in limono je krasna, ima poln okus in prijetno svežino. V njej kraljujeta pečen koromač in cvetača, obogatena je z okusi kopra, limone in kurkume. Vse skupaj pa lepo zaokroži hrustljava, v pečici pečena čičerika. Prava veganska poslastica, polna vitaminov.

Zlata koromačeva juha s čičeriko in limono

Koromačeva juha s čičeriko in limono bo navdušila še tako zahtevne goste, zato priporočam da jo pripravljate za manjša ali večja druženja.

Količina: 2-3 porcije / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 koromač
  • pol glave cvetače
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 800 ml zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici kurkume
  • 2 žlički soli (oziroma po okusu)
  • žlička kopra
  • 1 limona
  • 300 g čičerike, odcejene iz konzerve

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in pripravimo pekač.
  2. Koromač in cvetačo narežemo na srednje velike kose. Prelijemo z žlico olivnega olja, premešamo in prestavimo na pekač. Zelenjavo pečemo v pečici 30 minut.
  3. V loncu segrejemo žlico olivnega olja in na njem popražimo drobno sesekljano čebulo do zlate barve. Nato dodamo še sesekljan česen in pražimo dobro minuto.
  4. Dodamo pečen koromač in cvetačo ter ju malenkost popražimo.
  5. Prilijemo zelenjavno jušno osnovo, dodamo koper, sol in kurkumo. Premešamo in kuhamo na zmernem ognju slabih 5 minut.
  6. Čičeriko razporedimo po pekaču, prelijemo z žlico olja in jo damo v pečico za 25 minut pri 180 °C. Pečemo z vklopljeno ventilacijo.
  7. S paličnim mešalnikom spasiramo juho do gladke teksture.
  8. Dodamo sok polovice limone in poskusimo, če je potrebno dodati še kakšno začimbo.
  9. Juho postrežemo s popečeno čičeriko.

Dober tek!

Nasveti:

Za čim bolj hrustljavo čičeriko, jih pred peko olupimo oziroma odstranimo kožico, ki odstopa.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi