Zeljna pita z mletim mesom
Odlična mesna pita s svežim zeljem, kislo smetano, jajci, mocarelo in povsem enostavno pripravo.
Sestavine za 6 porcij
- 3 jajca
- 4 dl kisle smetane
- 200 g naribane mocarele
- 300 g mletega mesa
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1/2 zeljne glave
- 0,5 dl sojine omake
- 1 dl paradižnikove mezge
- sol in poper
- 1 paket vlečenega testa (listi)
- maslo ali sprej za namastitev pekača
Postopek
- nasekljaj čebulo in česen
- čebulo prepraži na olju, dodaj česen, minuto za tem pa še mleto meso
- praži, dodaj mezgo, sojino omako, sol in poper po okusu
- zelje na tanko nareži, dodaj v popraženo mleto meso
- premaži pekač z maslom ali pošpricaj s sprejem za peko
- razporedi 3 liste vlečenega testa, pošpricaj ga z malce olja
- zmešaj kislo smetano in jajca
- prelij četrtino zmesi po testu
- razporedi polovico mletega mesa in zelja
- posuj s tretjino naribanega sira
- pokrij z 2 listoma vlečenega testa, pošpricaj z oljem
- sledi četrtina zmesi smetane in jajc, nato druga polovica mesa z zeljem in druga tretjina sira
- spet dve plasti testa, olje, preostanek sira in zmesi jajc ter kisle smetane
- pečeš pri 200 C približno 40 minut. Po potrebi temperaturo po 25 min zmanjšaj na 160 C
Tvoja ocena šteje