Brez dodanega sladkorja. Slajeno z eritritolom, ki nima kalorične vrednosti in spada med t.i. alkoholne sladkorje. Potrebuješ samo jajca, kremni sir, temno čokolado in še jagode. Pa kakšen kozarček pride zelo prav.

Sestavine za 4 porcije

  • 3 jajca
  • 150 g kremnega sira
  • 150 g temne čokolade
  • 100 g jagod
  • 20 g eritritola

 

Postopek

  • stepi beljake
  • stopi čokolado
  • v čokolado vmešaj rumenjake in kremni sir
  • v to zmes postopno vmešaj stepene beljake
  • uporabi model za torto (15 do 20 cm premera)
  • peci 15 min pri 170 C
  • peci še 15 min pri 160 C
  • ugasni pečico, pripri vrata in pusti počivati v pečici še 15 min
  • ohladi
  • vmes v kozici kuhaj jagode, da se zmehčajo in jim dodaj še eritritol
  • prelij pito z jagodami, po želji okrasi s smetano