Sladica znana pod različnimi imeni. Havajska roža, fernandeli, malce podobna tudi osjemu gnezdu. Puhasto testo, maslena krema z rumom in veliko mleka se v tem receptu združijo v božansko dobroto.

Sestavine:

  • 500 g moke
  • zavojček suhega kvasa
  • 3 dl mleka
  • 0,5 dl ruma
  • 10 žlic sladkorja
  • 100 g masla
  • dve jajci
  • ščep soli

 

Priprava:

  1. najprej zamesi testo tako, da zmešaš moko, kvas, jajci, sol in 2 dl toplega mleka
  2. pripravljeno testo pusti vzhajati eno uro
  3. vmes stopi maslo in mu primešaj sladkor, dobro premešaj
  4. testo razvaljaj na tanko in premaži z mešanico masla in sladkorja
  5. zavij v rolado in nareži na približno 3 cm široke rezine
  6. pripravi pekač in vanj polagaj rezine z odrezano stranjo navzdol, med njimi pusti centimeter, dva prostora, saj bodo še precej narastli
  7. pusti vzhajati še pol ure, vmes pa segrej pečico na 220 °C
  8. peci 20 minut pri 220 °C, nato odstrani iz pečice in prelij s preostankom mleka (ki ga prej segreješ) in rumom
  9. postavi nazaj v pečico še za 10 – 15 minut pri 180 °C
  10. odstrani iz pečice, nekoliko ohladi in postrezi

 

Dober tek!