Havajska roža (fernandeli)

Havajska roža (fernandeli)

Tu je recept za havajske rože. Sladica je znana pod različnimi imeni. Havajska roža, fernandeli, malce je podobna tudi osjemu gnezdu. Puhasto testo, maslena krema z rumom in veliko mleka se v tem receptu združijo v božansko dobroto.

Havajska roža (fernandeli)

Količina: 10 rolic / Čas priprave: 60 minut + čas vzhajanja / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 500 g moke
  • zavojček suhega kvasa
  • 3 dl mleka
  • 0,5 dl ruma
  • 10 žlic sladkorja
  • 100 g masla
  • dve jajci
  • ščep soli

Priprava:

  1. najprej zamesi testo tako, da zmešaš moko, kvas, jajci, sol in 2 dl toplega mleka
  2. pripravljeno testo pusti vzhajati eno uro
  3. vmes stopi maslo in mu primešaj sladkor, dobro premešaj
  4. testo razvaljaj na tanko in premaži z mešanico masla in sladkorja
  5. zavij v rolado in nareži na približno 3 cm široke rezine
  6. pripravi pekač in vanj polagaj rezine z odrezano stranjo navzdol, med njimi pusti centimeter, dva prostora, saj bodo še precej narastli
  7. pusti vzhajati še pol ure, vmes pa segrej pečico na 220 °C
  8. peci 20 minut pri 220 °C, nato odstrani iz pečice in prelij s preostankom mleka (ki ga prej segreješ) in rumom
  9. postavi nazaj v pečico še za 10 – 15 minut pri 180 °C
  10. odstrani iz pečice, nekoliko ohladi in postrezi

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi