Višnjevo pecivo po domače
Veš tisti trenutek, ko ti ni do kompliciranja s kuhanjem pa vseeno želiš nekaj sladkega? Maso za to višnjevo pecivo pripraviš preprosto v eni skledi, vliješ v pekač in medtem, ko se peče vse pospraviš in skuhaš kavo. Po domače.
Količina: 25-30 kock / Čas priprave: 45 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 3 jajca
- 8 žlic sladkorja
- 0,5 dl olja
- 1 dl mleka
- žlička vanilije
- 300 g moke
- zavojček pecilnega praška
- 400 g zamrznjenih višenj
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač 30 x 25 cm. Pekač obložimo s papirjem za peko.
- V skledi skupaj stepamo jajca s sladkorjem. Stepamo toliko časa, da masa posvetli in da se njen volumen podvoji.
- K jajčni masi prilijemo olje, mleko in vanilijo. Premešamo.
- K masi presejemo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo, da dobimo gladko biskvitno maso.
- Sedaj primešamo odtaljene in odcejene višnje.
- V pripravljen pekač vlijemo maso za biskvit in ga enakomerno razporedimo po pekaču.
- Biskvit pečemo 25 – 30 minut pri 180 °C
- Najbolj oksen je še rahlo topel posut s sladkorjem v prahu in kepico mehko stepene smetane.
Dober tek!