Višnjevo pecivo po domače
Veš tisti trenutek, ko ti ni do kompliciranja s kuhanjem pa vseeno želiš nekaj sladkega? Maso za to višnjevo pecivo pripraviš preprosto v eni skledi, vliješ v pekač in medtem, ko se peče vse pospraviš in skuhaš kavo. Po domače.
Sestavine za pekač dimenzij 30 x 25 cm:
- 300 g moke
- 400 g zamrznjenih višenj
- 8 žlic sladkorja
- 0,5 dl olja
- 1 dl mleka
- 3 jajca
- zavojček pecilnega praška
- žlička vanilije
Priprava višnjevega peciva po domače:
- z mešalnikom zmešaj najprej jajca in sladkor, potem dodaj olje, mleko in vanilijo in premešaj
- na koncu dodaj še moko in pecilni prašek in vse vmešaj
- ko je masa za pecivo pripravljena dodaj še odtaljene in odcejene višnje
- pekač obloži s papirjem za peko, vlij maso za pecivo in ga enakomerno razporedi
- peci 25 – 30 minut pri 180 °C
- pojej takoj 😉
Dober tek!
Tvoja ocena šteje
[Število ocen: %total_count% Povprečna ocena: %average%]