Višnjevo pecivo po domače

Višnjevo pecivo po domače

Veš tisti trenutek, ko ti ni do kompliciranja s kuhanjem pa vseeno želiš nekaj sladkega? Maso za to višnjevo pecivo pripraviš preprosto v eni skledi, vliješ v pekač in medtem, ko se peče vse pospraviš in skuhaš kavo. Po domače.

Višnjevo pecivo po domače

Količina: 25-30 kock / Čas priprave: 45 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 8 žlic sladkorja
  • 0,5 dl olja
  • 1 dl mleka
  • žlička vanilije
  • 300 g moke
  • zavojček pecilnega praška
  • 400 g zamrznjenih višenj

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač 30 x 25 cm. Pekač obložimo s papirjem za peko.
  2. V skledi skupaj stepamo jajca s sladkorjem. Stepamo toliko časa, da masa posvetli in da se njen volumen podvoji.
  3. K jajčni masi prilijemo olje, mleko in vanilijo. Premešamo.
  4. K masi presejemo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo, da dobimo gladko biskvitno maso.
  5. Sedaj primešamo odtaljene in odcejene višnje.
  6. V pripravljen pekač vlijemo maso za biskvit in ga enakomerno razporedimo po pekaču.
  7. Biskvit pečemo 25 – 30 minut pri 180 °C
  8. Najbolj oksen je še rahlo topel posut s sladkorjem v prahu in kepico mehko stepene smetane.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi