Veš tisti trenutek, ko ti ni do kompliciranja s kuhanjem pa vseeno želiš nekaj sladkega? Maso za to višnjevo pecivo pripraviš preprosto v eni skledi, vliješ v pekač in medtem, ko se peče vse pospraviš in skuhaš kavo. Po domače.

Sestavine za pekač dimenzij 30 x 25 cm:

  • 300 g moke
  • 400 g zamrznjenih višenj
  • 8 žlic sladkorja
  • 0,5 dl olja
  • 1 dl mleka
  • 3 jajca
  • zavojček pecilnega praška
  • žlička vanilije

Priprava višnjevega peciva po domače:

  1. z mešalnikom zmešaj najprej jajca in sladkor, potem dodaj olje, mleko in vanilijo in premešaj
  2. na koncu dodaj še moko in pecilni prašek in vse vmešaj
  3. ko je masa za pecivo pripravljena dodaj še odtaljene in odcejene višnje
  4. pekač obloži s papirjem za peko, vlij maso za pecivo in ga enakomerno razporedi
  5. peci 25 – 30 minut pri 180 °C
  6. pojej takoj 😉

Dober tek!