Pecivo s skuto in hruškami

Pecivo s skuto in hruškami

Pecivo s skuto in hruškami je preprosta sladica s piškoti, skuto, hruškami in kislo smetano. Uporabiš lahko tudi jabolka ali drugo sadje, ki ga imaš pri roki. Mmmm.

Pecivo s skuto in hruškami

Pecivo s skuto in hruškami je pripravljeno en, dva tri. Za osnovo vzamemo kombinacijo masla in piškotov, prekrijemo s skutino kremo, dodamo hruške in vse skupaj prelijemo še s prelivom kisle smetane. Zmanjkalo je bo en, dva, tri.

V receptu sem uporabil pekač 20 x 30 cm, nič ne bo narobe, če se poslužite nekoliko manjšega.

Količina: 16 kosov / Čas priprave: 55 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 1 – 2 hruški (okoli 250 g)
  • Sok ene limone

Piškotna osnova

  • 200 g piškotov (albert in podobni)
  • 100 g masla

Skutina krema

  • 3 jajca
  • 500 g pasirane skute
  • 2 žlici sladkorja

Preliv kisle smetane

  • 4 dl kisle smetane
  • 2 žlici sladkorja
  • Žlička vanilijevega ekstrakta

Postopek:

  1. Piškote zdrobimo v multipraktiku in jih zmešamo s stopljenim maslom.
  2. Pekač dimenzij 20×30 cm prekrijemo s piškotno mešanico, jo enakomerno razporedimo in nekoliko pritisnemo ob dno pekača.
  3. Zmešamo skuto, jajca in sladkor, da dobimo skutino kremo.
  4. Skutino kremo sedaj prelijemo čez plast piškotov.
  5. Hruške olupimo, narežemo na kocke, prelijemo z limoninim sokom in jih razporedimo povrh skutne kreme. Lahko jih tudi predhodno pokuhamo in nekoliko karameliziramo za še slajše pecivo.
  6. Prestavimo v pečico in pečemo 30 minut pri 180 °C.
  7. Vmes zmešamo kislo smetano, sladkor in vanilijo.
  8. Preliv kisle smetane prelijemo čez pecivo, ga postavimo nazaj v pečico in pečemo še 10 minut pri 150 °C.

Nasveti:

Če želimo hruške pokuhati jih preprosto narežemo na kocke, stresemo v lonec, dodamo žlico sladkorja in sok polovice limone. Potem jih na nizkem ognju kuhljamo približno 20 minut. Hruške bodo tako postale slajše, sladkor bo nekoliko karameliziral in pecivo bo še bolj okusno.

Poskusite tudi bučkin kruh z medom in orehi in začinjeno presno bučno torto.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi