Preproste in neverjetno okusne ocvrte zdrobove kroglice s čokolado in pomarančo so pravi hit. Ravno prav sladke so, da jih brez pretirane slabe vesti zmažeš cel krožnik. Omogočajo pa tudi veliko igranja z različnimi polnili.

Sestavine za 10 zdrobovih kroglic:

  • 500 ml mleka
  • 125 g pšeničnega zdroba
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 100 g temne čokolade
  • 110 g mascarponeja
  • žlička arome pomaranče
  • 2 jajci
  • 50 g krušnih drobtin
  • 100 g mletih mandljev

Priprava:

  1. mleko zavri in postopoma vmešavaj zdrob, vmes ves čas mešaj
  2. ko se zdrob zgosti, primešaj še sladkor in odstavi iz ognja
  3. zdrob razporedi po pekaču in pusti, da se ohladi
  4. čokolado nadrobi in jo stopi nad vodno kopeljo
  5. ko se čokolada malce ohladi ji dodaj mascarpone in aromo pomaranče
  6. dobro premešaj in ohladi
  7. ko je čokolada dovolj hladna iz nje oblikuj za lešnik velike kroglice
  8. čokoladne kroglice nato zavij s pšeničnim zdrobom in oblikuj kroglice
  9. nato jih paniraj, najprej jih namoči v jajce, nato v drobtine in na koncu še v mlete mandlje
  10. zdrobove kroglice nato za pol ure postavi v hladilnik
  11. segrej olje in jih ocvri
  12. na koncu jih lahko preliješ še z javorjevim sirupom

Dober tek!