Ocvrte zdrobove kroglice s čokolado in pomarančo
Preproste in neverjetno okusne ocvrte zdrobove kroglice s čokolado in pomarančo so pravi hit. Ravno prav sladke so, da jih brez pretirane slabe vesti zmažeš cel krožnik.
Ocvrte zdrobove kroglice so zabavne za pojesti in za pripraviti. Z njimi malce popackamo kuhinjo ampak se odkupijo s hrustljavo skorjico in čokoladno tekočo sredico. Izziv sprejet!
Količina: 10 kroglic / Čas priprave: 2 uri / Zahtevnost: 3 od 5
Sestavine za 10 zdrobovih kroglic:
- 500 ml mleka
- 125 g pšeničnega zdroba
- 60 g sladkorja v prahu
- 100 g temne čokolade
- 110 g mascarponeja
- žlička arome pomaranče
- 2 jajci
- 50 g krušnih drobtin
- 100 g mletih mandljev
Priprava:
- Mleko zavremo, dodamo sladkor in postopoma vmešavamo zdrob.
- Zdrob mešamo in kuhamo par minut. Ko se zgosti, ga odstavimo z ognja.
- Skuhan zdrob vlijemo v širok pekač in ga pustimo, da se ohladi.
- Nato nadrobimo čokolado in jo stopimo nad vodno kopeljo.
- Stopljeno čokolado odstavimo in jo rahlo ohladimo.
- K čokoladi primešamo mascarpone in aromo pomaranče.
- Čokoladno zmes prestavimo v širšo skledo, jo pokrijemo ter prestavimo v hladilnik za dobre pol ure, da se strdi.
- Iz ohlajene čokolade oblikujemo za lešnik velike kroglice.
- Sedaj čokoladne kroglice ovijemo v zdrob, ki smo ga ohladili.
- Oblikovane zdrobove kroglice spaniramo. Sprva jih pomočimo v razžvrkljana jajca, nato v drobtine in na koncu še v mlete mandlje.
- Spanirane zdrobove kroglice prestavimo za pol ure postavi v hladilnik.
- Nato segrejemo olje in vanj položimo 3-4 kroglice. Kroglice cvremo slabi dve minuti, nato jih odcedimo in prestavimo na papirnato brisačko.
- Kroglice postrežemo tople.
Nasveti:
Priprava kroglic zahteva kar nekaj časa in malce več packanja. Naj vas to ne ustavi, saj se v njih zelo uživa.
Zdrobove kroglice lahko napolnimo tudi z različnimi lešnikovimi in kakavovimi namazi.
Poskusi še pečene polentine krokete z rdečo papriko in višnjev smuti z mandlji in banano.
Dober tek!