Browniji z arašidovim maslom (LCHF prijazno)
Ti browniji ne poznajo kompromisa. So popolnoma slastni, a hkrati prijazni s sladkorjem. Uporabljeno je sladilo eritritol. Če tega ne želiš pa lahko slednjega brez težav nadomestiš s sladkorjem. Poseben okus jim pričara arašidova krema.
Sestavine:
Osnova
- 5 jajc
- 150 g masla
- 120 g temne čokolade
- 40 g kakava v prahu
Arašidova krema
- 200 g arašidovega masla
- 75 g stopljenega masla
- 50 g eritritola
- 1 čž soli
Postopek:
- segrej pečico na 160 °C
- pri rahli temperaturi stopi maslo in čokolado
- počasi vmešaj jajca
- vmešaj še kakav
- pekač obloži s papirjem za peko in peci 15 minut
- počakaj 10 minut, da se ohladijo
- brownije prelij z arašidovo kremo (zmešaj sestavine kreme)