Slastna sirna pita s temno čokolado, kakavom, keksi in slajena z medom. Izgleda kot torta, a ni torta. Je pita. In super je.

Cokoldna-sirna-pita-2

Podlaga

  • 200 g keksov
  • 2 žlici kakava
  • 40 g kokosovega olja

Krema

Preliv/glazura

  • 100 g temne čokolade
  • 40 g masla
  • aroma hruške

Postopek

  • kekse zmelješ, dodaš kakav in stopljeno kokosovo olje
  • dobro premešaš in razporediš po tortnem modelu premera 20-24 cm
  • zmešaš sir in smetano
  • zmešaš jajca, med, vanilijo in moko ter vmešaš v mešanico sira in smetane
  • polovico zmesi preliješ po podlagi
  • preostanku sirne zmesi vmešaš 2 žlici kakava in zmes razporediš po tortnem modelu
  • pri 170 stopinjah C pečeš 35 minut
  • izključiš pečico, pripreš vrata pečice in pustiš sladico v pečici, da se ohladi
  • nato s sladico še za nekaj ur v hladilnik
  • ohlajeno sladico preliješ s čokoladno glazuro – stopiš čokolado in slednji vmešaš maslo ter aromo hruške, s tem preliješ sladico
  • ponovno z njo v hladilnik, da se glazura dobro strdi

* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.

 

Tvoja ocena šteje