Medena pita s temno čokolado
Tablica temne čokolade, med, vlečeno testo, skuta, kisla smetana, jajce, kokosovo maslo in cimet. Kratko, jedrnato, slastno.
Pripraviš podobno kot pito, podobno kot štrudl. Če bo čokolada res temna, brez veliko sladkorja, bo takšna tudi pita. Lahko pa sladkor dodaš, če imaš raje zelo sladke sladice.
Sestavine
- 500 g vlečenega testa
- 250 g skute
- 2 dl kisle smetane
- 2 jajci
- 1 dl medu
- 100 g temne čokolade
- ščepec soli
- čajna žlica cimeta
- 50 g hladnega kokosovega masla
Postopek
- zmešaš skuto, kislo smetano, jajci, sol, med, cimet
- v zmes nadrobiš čokolado in drobno nasekljano kokosovo maslo
- pekač premažeš s kokosovim maslom
- najprej položiš dve plasti testa in ju premažeš s približno petino polnitve
- nadaljuj s plastmi testa po enakem postopku, na koncu vse prelij še z ostankom polnitve
- peci 25 minut pri 180 stopinjah (ventilacija)