Biskvit z jagodami in smetano
Zelo preprost in slasten jagodni biskvit s smetano, mascarponejem. Pripravljen v vsega pol ure.
Sestavine
Biskvit
- 4 jajca
- 1 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
- 4 žlice olja
- 140 g gladke bele moke
- 150 g sladkorja
Krema
- 5 dl sladke smetane
- 3 dl mascarponeja *
- 0,5 dl ruma
- 50 g sladkorja
Jagode
- 150 g jagod *
- 3 žlice sladkorja v prahu
- sok ½ limone
Postopek
- iz beljakov stepeš sneg
- vmešaš rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek in pesejeno moko
- pekač obložiš (25 cm premera) s peki papirjem in vliješ testo
- pečeš približno 18 minut pri 200 stopinjah Celzija
- počakaš, da se testo ohladi in ga ločiš od peki papirja
Krema
- zmešaš sladko smetano s sladkorjem in jo stepeš
- dodaš mascarpone in rum
Jagode
- očistiš jagode, nasekljaš na rezine, posuješ s sladkorjem v prah in poliješ s sokom limone
Priprava biskvita
- biskvitno testo naprej premažeš s tanko plastjo kreme
- posuješ polovico jagod
- premažeš s preostankom kreme
- posuješ drugo polovico jagod
* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator