Rustikalni krompir v pečici
Tanko narezan krompir v pečici. Prežet z okusom smetane in parmezana, s česnom, čebulo in dišečimi začimbami. Zelo dobro se poda kot priloga pečenemu mesu, seveda pa je slasten tudi kot samostojna jed.
Sestavine za 4
- 500 g krompirja *
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 2 dl smetane za kuhanje *
- 1 dl kisle smetane
- 2 dl vode
- 5 inčunov
- 2 lovorjeva lista
- žlica bazilike
- 1 dl olivnega olja
- 100 g naribanega trdega sira (parmezan, Grana Padano ipd) *
- sol in poper
* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator
Postopek
- krompir olupiš in narežeš na 2 mm debele rezine
- čebulo očistiš in narežeš na malce večje koščke
- česen olupiš in nasekljaš
- v pekač najprej s krompirjem, nato mu vmešaš še vse ostale sestavine, prihrani polovico naribanega sira za kasneje
- pečeš 45 minut pri 200 stopinjah Celzija
- 10 minut pred koncem pečenja po krompirju posuj še drugo polovico naribanega sira