Rustikalni krompir v pečici

Tanko narezan krompir v pečici. Prežet z okusom smetane in parmezana, s česnom, čebulo in dišečimi začimbami. Zelo dobro se poda kot priloga pečenemu mesu, seveda pa je slasten tudi kot samostojna jed.

Sestavine za 4

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

Postopek

  • krompir olupiš in narežeš na 2 mm debele rezine
  • čebulo očistiš in narežeš na malce večje koščke
  • česen olupiš in nasekljaš
  • v pekač najprej s krompirjem, nato mu vmešaš še vse ostale sestavine, prihrani polovico naribanega sira za kasneje
  • pečeš 45 minut pri 200 stopinjah Celzija
  • 10 minut pred koncem pečenja po krompirju posuj še drugo polovico naribanega sira

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi