Naj vas ime in videz ne zavedeta. Parmezanove bombete so kruh, a več kot kruh. Prvič bo priprava terjala kakšno minuto več, nato pa bo steklo kot po maslu.

Sestavine za 10 bombet

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

Postopek

  1. v kozarcu zmešaš kvas, mlačno vodo, sladkor
  2. na čisto površino zvrneš moko, naj nastane kupček, v njem narediš malce večjo vdolbino
  3. v to vdolbino dodaš 1 jajce in postopno posipaš z moko, hkrati pa po malem dodajaš kvasovo raztopino
  4. mešaj dokler ne nastane grobo testo, nato dodaj stopljeno maslo in sol
  5. gneteš toliko časa, da je testo elastično, gladko, mehko
  6. nato ga daš v posodo in jo prekriješ s folijo za živila
  7. s posodo na toplo za 30 minut, da testo vzhaja
  8. po pol ure testo zvrneš na pomokano površino
  9. uporabiš valjar in ustvariš testo debeline 3 milimetre
  10. v posodi zmešaš drugo jajce in parmezan
  11. polovico zmesi parmezana in jajca premažeš po testu
  12. testo nato po dolgi stranici zviješ v rolado in z zelo ostrim nožem narežeš 3 cm široke kolobarje
  13. na pekač s papirjem za peko
  14. nanj postaviš kolobarje in vse skupaj shraniš za 1 uro na dovolj toplem prostoru, da testo še drugič vzhaja
  15. vzhajane bombete premažeš s preostankom mešanice jajca in parmezana
  16. pečeš 20 minut pri 230 stopinjah Celzija
  17. predlagam, da na dno pečice postaviš ognjevarno posodo z malce vode, nastala bo para in bombete bodo še bolj rahle

 

Rolado narežeš na 3 cm široke kolobarje

Rolado narežeš na 3 cm široke kolobarje

Parmezanove-bombete3-WM

Bolonjska omaka

Shakshuka

Penasta jajčna omleta s sirom