Špinačni narastek s feto in čebulo LCHF
Lahkoten in svež narastek iz špinače, feta sira in čebule. V spodnji plasti uporabimo mandljevo moko in se tako v celoti izognemo uporabi bele moke. Količine zadoščajo za štiri porcije. Odličen za vse, ki ste na LCHF dieti ali samo želite nekoliko zmanjšati količino vnosa ogljikovih hidratov.
Sestavine:
OSNOVA
- 150 g mandljeve moke (uporabi mlete mandlje)
- 1 jajce
- sol in poper po okusu
NADEV
- 300 g mlade špinače
- 200 g kremnega sira
- 150 g feta sira
- 4 jajca
- ena večja čebula
Postopek priprave špinačnega narastka s feto in čebulo:
- pečico segrej na 180 ºC
- zmešaj mlete mandlje in jajce, po okusu dodaj še malo soli in popra
- razporedi po dnu modela (lahko uporabiš model za pito ali kvadraten pekač)
- nekajkrat prebodi testo z vilicami in peci 15 minut pri 180 ºC
- vmes operi in posuši špinačo
- nareži čebulo in jo nekoliko popraži
- jajca penasto vmešaj
- v mešalniku dobro premešaj špinačo, kremni sir in jajca
- nato k mešanici dodaj še nadrobljen feta sir in čebulo
- ko je osnova za narastek pečena jo odstrani iz pečice in prelij z mešanico špinače, fete in čebule
- peci 40 minut pri 180 ºC
- pusti, da se nekoliko ohladi in postrezi
Dober tek!