Lahkoten in svež narastek iz špinače, feta sira in čebule. V spodnji plasti uporabimo mandljevo moko in se tako v celoti izognemo uporabi bele moke. Količine zadoščajo za štiri porcije. Odličen za vse, ki ste na LCHF dieti ali samo želite nekoliko zmanjšati količino vnosa ogljikovih hidratov.

Sestavine:

OSNOVA

  • 150 g mandljeve moke (uporabi mlete mandlje)
  • 1 jajce
  • sol in poper po okusu

NADEV

  • 300 g mlade špinače
  • 200 g kremnega sira
  • 150 g feta sira
  • 4 jajca
  • ena večja čebula

Postopek priprave špinačnega narastka s feto in čebulo:

  • pečico segrej na 180 ºC
  • zmešaj mlete mandlje in jajce, po okusu dodaj še malo soli in popra
  • razporedi po dnu modela (lahko uporabiš model za pito ali kvadraten pekač)
  • nekajkrat prebodi testo z vilicami in peci 15 minut pri 180 ºC
  • vmes operi in posuši špinačo
  • nareži čebulo in jo nekoliko popraži
  • jajca penasto vmešaj
  • v mešalniku dobro premešaj špinačo, kremni sir in jajca
  • nato k mešanici dodaj še nadrobljen feta sir in čebulo
  • ko je osnova za narastek pečena jo odstrani iz pečice in prelij z mešanico špinače, fete in čebule
  • peci 40 minut pri 180 ºC
  • pusti, da se nekoliko ohladi in postrezi

Dober tek!