Humus je super kot namaz, priloga, popestritev na mizi, »omaka« za namakanje krekerjev in grisinijev in zelo hitro ga pripravimo sami. Domače je domače, pravijo.

Sestavine

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Postopek

  • čičeriko namakaš vsaj 12 ur in jo skuhaš do mehkega
  • prihrani tekočino, v kateri se je kuhala
  • z mešalnikom zmiksaj kuhano čičeriko in vmes počasi dodajaj limonin sok, strt česen, tahini, olivno olje
  • dodaj po potrebi še malce tekočine, v kateri se je kuhala čičerika
  • nastati mora pasta
  • začiniš s soljo, poprom in čilijem po okusu
  • hraniš na hladnem, prelito z olivnim oljem

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

Poskusi tudi

Opomba: tahini kupiš pripravljen v bolje založenih prodajalnah ali pa ga pripraviš sam. Uporabljam TA recept.