Humus
Humus je super kot namaz, priloga, popestritev na mizi, »omaka« za namakanje krekerjev in grisinijev in zelo hitro ga pripravimo sami. Domače je domače, pravijo.

Sestavine
- 200 g čičerike *
- 100 g tahini paste
- 4 stroki česna
- sok 1 limone
- sol, poper
- olivno olje
- čili ali kajenski poper v prahu *
Postopek
- čičeriko namakaš vsaj 12 ur in jo skuhaš do mehkega
- prihrani tekočino, v kateri se je kuhala
- z mešalnikom zmiksaj kuhano čičeriko in vmes počasi dodajaj limonin sok, strt česen, tahini, olivno olje
- dodaj po potrebi še malce tekočine, v kateri se je kuhala čičerika
- nastati mora pasta
- začiniš s soljo, poprom in čilijem po okusu
- hraniš na hladnem, prelito z olivnim oljem
* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator
Poskusi tudi
- francosko solato
- domačo tunino pašteto
- matevž
- pica kruh
- gratiniran krompir s parmezanom
- gruzijski hačapuri s sirom
- guacamole
Opomba: tahini kupiš pripravljen v bolje založenih prodajalnah ali pa ga pripraviš sam. Uporabljam TA recept.