Musaka s skuto in špinačo ter parmezanom

Musaka s skuto in špinačo

Zelenjavna musaka z veliko skute in špinačo, za povrhu pa jo posujemo s sirom in začinimo z izbranimi zelišči. Kot priloga ali glavna jed, v obeh primerih bo zmagala.

Musaka s skuto in špinačo ter parmezanom

Sestavine za 3 osebe

  • 500 g krompirja
  • 200 g pasirane špinače (cca pol paketka zmrznjene)
  • 1 jajce
  • 200 g skute
  • 50 g naribanega parmezana/trdega sira
  • sol in poper
  • drobnjak
  • origano

Postopek

  • krompir olupimo, položimo v mrzlo vodo in kuhamo 15 minut, nato ga narežemo na tanke rezine, vodo za krompir posolimo (9 g soli na liter vode)
  • zmiksamo skuto, jajce, drobnjak, parmezan, origano, čajno žlico soli in poper po okusu
  • vmešamo še odtaljeno in nasekljano špinačo
  • v pekač damo najprej plast krompirja, nato skutne zmesi s špinačo, solimo in popramo
  • nadaljujemo s plastmi dokler ne zmanjka sestavin
  • na koncu premažemo s preostankom skutne zmesi in pokrijemo z alu folijo
  • pečemo 50 minut pri 180 stopinjah Celzija

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi