Musaka s skuto in špinačo
Zelenjavna musaka z veliko skute in špinačo, za povrhu pa jo posujemo s sirom in začinimo z izbranimi zelišči. Kot priloga ali glavna jed, v obeh primerih bo zmagala.
Sestavine za 3 osebe
- 500 g krompirja
- 200 g pasirane špinače (cca pol paketka zmrznjene)
- 1 jajce
- 200 g skute
- 50 g naribanega parmezana/trdega sira
- sol in poper
- drobnjak
- origano
Postopek
- krompir olupimo, položimo v mrzlo vodo in kuhamo 15 minut, nato ga narežemo na tanke rezine, vodo za krompir posolimo (9 g soli na liter vode)
- zmiksamo skuto, jajce, drobnjak, parmezan, origano, čajno žlico soli in poper po okusu
- vmešamo še odtaljeno in nasekljano špinačo
- v pekač damo najprej plast krompirja, nato skutne zmesi s špinačo, solimo in popramo
- nadaljujemo s plastmi dokler ne zmanjka sestavin
- na koncu premažemo s preostankom skutne zmesi in pokrijemo z alu folijo
- pečemo 50 minut pri 180 stopinjah Celzija