Špinačna juha z jajcem in parmezanom

Pol kile sveže špinače, česen, čebula, olivc, sol, poper, kisla smetana, krutoni, jajce in parmezan. Prijetna zelena juha za vse, ki ljubijo to barvo in špinačo.

Juha-spinaca

Sestavine

  • 500 g sveže špinače
  • 5 strokov česna
  • 1 čebula
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 l jušne osnove
  • sol in poper

Postopek

  • na oljčnem olju prepražimo čebulo in česen
  • dodamo očiščeno, na grobo nasekljano špinačo
  • pripravimo 1 liter vroče jušne osnove in jo dodamo špinači
  • dušimo 5 minut in nato zmiksamo s paličnim mešalnikom
  • dodamo še kislo smetano, solimo in popramo po okusu
  • postrežemo z jajcem, krutoni, po želji parmezanom

Sestavine zadoščajo za 6 porcij.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi