Smetanova strjenka z refoškom
Pripravili bomo izvrstno smetanovo strjenko oziroma panakoto. Popestrili jo bomo z vanilijo, kurkumo in semeni chia. Preliv bo iz malin, nadgrajen z jagodami in desertnim refoškom Palmieri.
Sestavine
Smetanova strjenka
- 5 listov želatine
- 2,5 dl mleka
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 vanilijev sladkor
- 25 g sladkorja
- jušna žlica semen chia
- 3 ščepci kurkume v prahu
Preliv
- 150 g sladkorja
- 50 ml vode
- 0,5 dl refoškovega deserta Palmieri z vanilijo
- 250g malin
- 100 g jagod
Postopek
Smetanova strjenka
- liste želatine namočimo v malce hladne vode
- v posodi zavremo mleko, sladkor, smetano, kurkumo in vanilijev sladkor
- umaknemo z ognja in vmešamo namočene liste želatine
- mešamo dokler se želatina ne raztopi
- vmešamo semena chia
- napolnimo modele za strjenko in postavimo na hladno
Preliv
- v ponvi zavremo vodo, desertni refošk in sladkor
- zmanjšamo temperaturo in mešamo dokler sladkor ni povsem raztopljen
- dodamo maline in zmešamo s paličnim mešalnikom
- v preliv sedaj vmešamo še jagode
- postavimo na hladno
Priprava
- model s strjenko prekrijemo z desertnim krožnikom in vse obrnemo na glavo
- sedaj imamo na krožniku strjenko, ki jo okrasimo s prelivom in naribano temno čokolado
Palmieri desertni refošk se predstavlja tudi na platformi Indiegogo. Več tukaj.