Smetanova strjenka z refoškom

Pripravili bomo izvrstno smetanovo strjenko oziroma panakoto. Popestrili jo bomo z vanilijo, kurkumo in semeni chia. Preliv bo iz malin, nadgrajen z jagodami in desertnim refoškom Palmieri. 

Sestavine

Smetanova strjenka

  • 5 listov želatine
  • 2,5 dl mleka
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 1 vanilijev sladkor
  • 25 g sladkorja
  • jušna žlica semen chia
  • 3 ščepci kurkume v prahu

Preliv

  • 150 g sladkorja
  • 50 ml vode
  • 0,5 dl refoškovega deserta Palmieri z vanilijo
  • 250g malin
  • 100 g jagod

Postopek

Smetanova strjenka

  • liste želatine namočimo v malce hladne vode
  • v posodi zavremo mleko, sladkor, smetano, kurkumo in vanilijev sladkor
  • umaknemo z ognja in vmešamo namočene liste želatine
  • mešamo dokler se želatina ne raztopi
  • vmešamo semena chia
  • napolnimo modele za strjenko in postavimo na hladno

Preliv

  • v ponvi zavremo vodo, desertni refošk in sladkor
  • zmanjšamo temperaturo in mešamo dokler sladkor ni povsem raztopljen
  • dodamo maline in zmešamo s paličnim mešalnikom
  • v preliv sedaj vmešamo še jagode
  • postavimo na hladno

Priprava

  • model s strjenko prekrijemo z desertnim krožnikom in vse obrnemo na glavo
  • sedaj imamo na krožniku strjenko, ki jo okrasimo s prelivom in naribano temno čokolado

Palmieri desertni refošk se predstavlja tudi na platformi Indiegogo. Več tukaj. 

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi