Smetanovi njoki s tartufato in kozicami
Vrhunska jed finih sestavin. Njoke pripravite sami ali kupite. Dodate smetano, tartufato, kozice, malce parmezana.
Sestavine za 3 porcije
- 500 g njokov (uporabil sem trgovinske)
- 1 dl sladke smetane
- 2 jušni žlici tartufate
- 1 paket zmrznjenih kozic (cca 150-200 g)
- pest naribanega parmezana ali podobnega trdega sira
- sol
- oljčno olje
Postopek
- zavremo liter in pol vode v katero damo jušno žlico soli
- njoke kuhamo dokler ne priplavajo na površje
- vmes na oljčnem olju na hitro popečemo kozice dokler niso malce zapečene
- kuhane njoke odcedimo in jih prelijemo mešanico smetane in tartufate
- dodamo pripravljene kozice in posujemo s parmezanom
- po želji dodamo še nasekljan peteršilj ali drobnjak
Poskusi tudi
- Sirne vlivance
- Špagete Cacio e Pepe s tartufato
- Zeljno juho s kranjsko klobaso
- Vročo čokolado s kardamomom