Smetanovi njoki s tartufato in kozicami

Vrhunska jed finih sestavin. Njoke pripravite sami ali kupite. Dodate smetano, tartufato, kozice, malce parmezana.

Sestavine za 3 porcije

  • 500 g njokov (uporabil sem trgovinske)
  • 1 dl sladke smetane
  • 2 jušni žlici tartufate
  • 1 paket zmrznjenih kozic (cca 150-200 g)
  • pest naribanega parmezana ali podobnega trdega sira
  • sol
  • oljčno olje

Postopek

  • zavremo liter in pol vode v katero damo jušno žlico soli
  • njoke kuhamo dokler ne priplavajo na površje
  • vmes na oljčnem olju na hitro popečemo kozice dokler niso malce zapečene
  • kuhane njoke odcedimo in jih prelijemo mešanico smetane in tartufate
  • dodamo pripravljene kozice in posujemo s parmezanom
  • po želji dodamo še nasekljan peteršilj ali drobnjak

Poskusi tudi

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi