Domača bučna juha je prava izbira za hiter in super okusen obrok. Za slastno juho porabimo hokaido ali muškatno bučo. Po želji dodamo še na maslu prepražena bučna semena.

Domača bučna juha vsekakor spada v kategorijo “comfort food”. Buča ima čudovito meso, ki je mehko, kremasto in prijetno sladkastega okusa. Nudi odlično osnovo za vse začimbe in dodatke, ki jih lahko vključimo v jed. Pri nas ostaja na seznamu najbolj priljubljenih receptov.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 1 o d 5

Sestavine:

  • 600 g hokaido ali muškatne buče
  • 1/2  čebule
  • 3 stroki česna
  • 8 dl vode
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 0,5 dl bučnega olja
  • sol in beli poper
  • 1 žlička rdeče mlete paprike
  • 1 ščep muškatnega oreščka
  • 1 žlica olja

Postopek:

  1. Bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na kose.
  2. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo ter jo prepražimo na olju.
  3. Čebuli dodamo nasekljan česen, narezano bučo ter vodo.
  4. Skuhamo do mehkega ter dodamo mleto rdečo papriko in muškatni orešček.
  5. Vse skupaj zmiksajmo s paličnim mešalnikom.
  6. Po okusu solimo in popramo, po želji vmešaj še smetano.
  7. Juho serviramo toplo in z dodatkom bučnega olja.

Nasveti:

Juho lahko skuhamo v večjih količinah in jo zamrznemo na zalogo.

Juhi se odlično prileže tudi žajbelj. Če imamo radi eksotiko lahko namesto smetane uporabimo kokosovo mleko in curry pasto namesto začimb.

 

Poskusite še rižoto s pečeno bučo in kostanjem ter juho s kokosovo kremo, sladkim krompirjem in porom.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje