Hitro pripravljena domača bučna juha. Uporabi hokaido ali muškatno bučo. Po želji dodaj še na maslu prepražena bučna semena.

Sestavine za 4-5 porcij

  • 600 g hokaido ali muškatne buče
  • 3 stroki česna
  • 1/2 čebule
  • 8 dl vode
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 0,5 dl bučnega olja
  • sol in beli poper
  • 1 čž rdeče mlete paprike
  • 1 ščep muškatnega oreščka
  • 1 žlica olja

 

Postopek

  • bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na kose
  • čebulo očistimo in drobno sesekljamo ter jo prepražimo na olju
  • dodaj nasekljan česen, buče ter vodo
  • skuhaj do mehkega, dodaj rdečo papriko in muškatni orešček
  • zmiksaj s paličnim mešalnikom
  • po okusu dodaj sol in poper, vmešaj še smetano
  • juho serviraj, prelij z bučnim oljem