LCHF cheesecake? Preprost limonin cheesecake v kozarčku je pripravljen brez sladkorja. Dodatek maka to čudovito sladico še dodatno popestri. Poskusi in se prepričaj.

LCHF cheesecake z makom in limono je osvežilna sladica, ki si jo privoščimo brez kančka slabe vesti. Okusi se fino povežejo in praktično ne opazimo, da sladica ne vsebuje dodanega sladkorja.

Sladica je na osnovi mešanice kremnega sira in kisle smetane. Dodamo ji še limonin sok, makova semena in vse skupaj posladkamo z eritritolom, ali katerim drugim sladilom. Fino se obnese tudi stevia.

Sestavine:

  • 300 g kremnega sira
  • 200 ml kisle smetane
  • 2 jajci
  • 4 žlice eritritola
  • Dve žlici makovih semen
  • Sok ene limone
  • Dve žlički vanilijevega ekstrakta
  • 100 g svežih malin
  • Listi sveže mete

Priprava:

  1. Z ročnim mešalnikom zmešamo kremni sir, 125 ml kisle smetane, dve jajci, 2 žlici eritritola, limonin sok, žlico makovih semen in žličko vanilijevega ekstrakta
  2. Prelijemo v kozarčke, jih postavimo v globji pekač, ki ga napolnimo z vodo tako, da kozarčki stojijo v vodni kopeli. Vse skupaj pečemo 25-30 minut pri 150 °C
  3. Kozarčke nato odstranimo iz pečice in pustimo, da se cheesecakei ohladijo
  4. Vmes pripravimo še kremo tako, da zmešamo 75 ml kisle smetane, dve žlici eritritola, žlico makovih semen in žličko vanilijevega ekstrakta
  5. Žlico kreme dodamo na vrh vsakega cheesecakea in jih okrasimo z malinami in svežo meto

Nasveti

Kadar uporabljamo lupinice citrusov jih vedno pred uporabo namočimo in dobro operemo v mešanici vode in sode bikarbone. Na takšen način se bomo znebili večine škodljivih snovi, ki se nahajajo na lupinah citrusov.

Namesto eritritola lahko uporabimo tudi stevio. Pogostokrat pa je dobra izbira tudi mešanica obeh sladil. Tako oblažimo priokuse, ki jih pustita obe sladili.

Poskusite tudi skutino pito v kozarčku in kumarični detox smoothie.

Dober tek!

 

Tvoja ocena šteje