Preprost limonin cheesecake v kozarčku je pripravljen brez sladkorja. Dodatek maka ta čudovit LCHF cheesecake še dodatno popestri. Poskusi in se prepričaj.

LCHF cheesecake z makom in limono me vedno znova prepriča. Okusi se fino povežejo in praktično ne opazimo, da sladica ne vsebuje dodanega sladkorja.

Sladica je na osnovi mešanice kremnega sira in kisle smetane. Dodamo ji še limonin sok, makova semena in vse skupaj posladkamo z eritritolom, ali katerim drugim sladilom. Fino se obnese tudi stevia.

Limonin cheesecake z makom LCHF

Sestavine:

  • 300 g kremnega sira
  • 200 ml kisle smetane
  • 2 jajci
  • 4 žlice eritritola
  • Dve žlici makovih semen
  • Sok ene limone
  • Dve žlički vanilijevega ekstrakta
  • 100 g svežih malin
  • Listi sveže mete

Priprava:

  1. Z ročnim mešalnikom zmešaj kremni sir, 125 ml kisle smetane, jajci, 2 žlici eritritola, limonin sok, žlico makovih semen in žličko vanilijevega ekstrakta
  2. Prelij v kozarčke, jih postavi v pekač, ki ga napolniš z vodo, in peci 25-30 minut pri 150 °C
  3. Kozarčke odstrani iz pečice in pusti, da se ohladijo
  4. Pripravi še kremo tako, da zmešaš 75 ml kisle smetane, dve žlici eritritola, žlico makovih semen in žličko vanilijevega ekstrakta
  5. Žlico kreme dodaj na vrh vsakega cheesecakea in jih okrasi z malinami in svežo meto

Nasveti

Kadar uporabljamo lupinice citrusov jih vedno pred uporabo namočimo in dobro operemo v mešanici vode in sode bikarbone. Na takšen način se bomo znebili večine škodljivih snovi, ki se nahajajo na lupinah citrusov.

Namesto eritritola lahko uporabimo tudi stevio. Pogostokrat pa je dobra izbira tudi mešanica obeh sladil. Tako oblažimo priokuse, ki jih pustita obe sladili.

Poskusite tudi skutino pito v kozarčku.

Dober tek!