Mandljev biskvit s slivami

Mandljev biskvit s slivami

Mandljev biskvit s slivami je eden izmed tistih receptov, ki jih lahko prilagodite po mili volji. Biskvit je sočen in malce spominja na maso za mafine, sadje pa je najbolje izbrati kar sezonsko. Jaz sem uporabil slive.

Mandljev biskvit s slivami

Mandljev biskvit s slivami sem pripravil tako, da slive nisem nič pokuhal, oziroma podušil. Na dno pekača položimo kar surove, premešane z maslom, rumom in sladkorjem. Tako se kasneje biskvit fino prepoji s sokovi in ostane svež dlje časa.

Pri temu pecivu je res potrebno počakati, da se popolnoma ohladi preden ga postrežemo.

Količina: 10 porcij  / Čas priprave: 60 min / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za mandljev biskvit:

  • 3 jajca
  • 150 g mletih mandljev
  • 100 g moke
  • 70 g masla
  • 2 žlici  vanilijevega ekstrakta
  • 130 g sladkorja

Slivov nadev:

  • 600 g sliv
  • 7 žlic rjavega sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • 50 g masla, sobne temperature
  • Ščep soli

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in pripravimo pekač.
  2. Slive operemo, razpolovimo in razkoščičimo.
  3. Polovičke sliv zmešamo s 50 g masla, ki smo ga segreli na sobno temperaturo. Dodamo rum, rjavi sladkor in sol. Vse skupaj pregnetemo kar z rokami. Slive razporedimo po dnu pekača.
  4. Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
  5. K rumenjakom dodamo sladkor, vanilijev ekstrakt in stopljeno maslo. Vse skupaj dobro stepamo z ročnim mešalnikom, da masa povetli in dobi volumen.
  6. K stepenim rumenjakom primešamo moko in mlete mandlje, nato pa še nežno vmešamo stepene beljake.
  7. Biskvitno maso prelijemo čez slive in postavimo v pečico.
  8. Pečemo 25 do 30  minut pri 200 °C.

Nasveti:

Slive lahko pred peko pokuhamo, uporabimo pa katerokoli sezonsko sadje.

Odlična kombinacija s slivami sta tudi konjak in kardamom. Poskusite, če želite nekoliko drugačno začinjeno sladico.

Poskusite tudi puhaste japonske palačinke in  presno avokadovo torto s hruškami.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi