Mandljev biskvit s slivami je eden izmed tistih receptov, ki jih lahko prilagodite po mili volji. Biskvit je sočen in malce spominja na maso za mafine, sadje pa je najbolje izbrati kar sezonsko. Jaz sem uporabil slive.

Mandljev biskvit s slivami sem pripravil tako, da slive nisem nič pokuhal, oziroma podušil. Na dno pekača položimo kar surove, premešane z maslom, rumom in sladkorjem. Tako se kasneje biskvit fino prepoji s sokovi in ostane svež dlje časa.

Pri temu pecivu je res potrebno počakati, da se popolnoma ohladi preden ga postrežemo.

Količina: 10 porcij peciva / Čas priprave: 60 min / Zahtevnost: 2 od 5

Mandljev biskvit s slivami

Sestavine za mandljev biskvit:

  • 3 jajca
  • 150 g mletih mandljev
  • 100 g moke
  • 70 g masla
  • 2 žlici  vanilijevega ekstrakta
  • 130 g sladkorja

Slivov nadev:

  • 600 g sliv
  • 7 žlic rjavega sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • 50 g masla
  • Ščep soli

Priprava:

  1. Slive operemo, razpolovimo in razkoščičimo.
  2. Maslo segrejemo na sobno temperaturo.
  3. Polovičke sliv zmešamo s 50 g masla, ki smo ga segreli na sobno temperaturo. Dodamo rum, rjavi sladkor in sol. Vse skupaj pregnetemo kar z rokami.
  4. Slive zdaj razporedimo po dnu pekača.
  5. Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
  6. Rumenjakom vmešamo sladkor, vanilijev ekstrakt stopljeno maslo in vse skupaj vmešamo.
  7. Beljake stepemo v sneg.
  8. Stepenim rumenjakom primešamo moko in mlete mandlje, nato pa še nežno vmešamo stepene beljake.
  9. Biskvitno mandljevo maso razporedimo čez slive in postavimo v pečico.
  10. Pečemo nekje 25 do 30  minut pri 200 °C.

Nasveti:

Slive lahko pred peko pokuhamo, uporabimo pa katerokoli sezonsko sadje.

Odlična kombinacija s slivami sta tudi konjak in kardamom. Poskusite, če želite nekoliko drugačno začinjeno sladico.

Poskusite tudi puhaste japonske palačinke in  presno avokadovo torto s hruškami.

Dober tek!